Συλλήψεις στο ΑΠΘ για κύκλωμα ναρκωτικών

Συνελήφθησαν χθες 15 άτομα για διαφορετικά αδικήματα σε προαύλιο χώρο του ΑΠΘ και σε γειτονικούς χώρους από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης .

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού για την καταπολέμηση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και λαθραίων τσιγάρων συνελήφθησαν τρεις  Αλβανοί υπήκοοι ηλικίας 23, 38 και 20 ετών.

Εις βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, ενώ κατασχέθηκαν συνολικά:

· 4 δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους 133,2 γραμμαρίων

· 445 ευρώ, συσχετιζόμενα με εμπορία ναρκωτικών ουσιών

· 3 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους και  για ενδοεπικοινωνία

· 1 ζυγαριά ακριβείας.

Την ίδια στιγμή, αστυνομικοί του Τμήματος Άμεσης Επέμβασης της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, εντόπισαν και συνέλαβαν συνολικά εννέα άτομα σε χώρους του ΑΠΘ, για συναλλαγή ναρκωτικών ουσιών, ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση.

Οι τέσσερις εκ των συλληφθέντων ήταν  υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας από 20 έως 60 ετών, οι οποίοι όπως προκύπτει από την έρευνα είχαν συστήσει  παλαιότερα συμμορία διακίνησης ναρκωτικών σε χώρους του πανεπιστημιακού ιδρύματος μαζί με συνεργό τους που αναζητείται.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της Σύστασης και Συμμετοχής σε Συμμορία, καθώς και για παράβαση Νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί Αλλοδαπών.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

· 3 μικροδέματα κάνναβης

· 459 ευρώ σχετιζόμενα με διακίνηση-εμπορία ναρκωτικών ουσιών και

· 2 κινητά τηλέφωνα.

Επιπλέον, αστυνομικοί της ίδιας Υπηρεσίας, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου πόλης, εντόπισαν και συνέλαβαν τρία άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα.

Οι τρείς συλληφθέντες διατηρούσαν υπό την κατοχή τους 200 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα και 21 συσκευασίες καπνού, που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου, ενώ παράλληλα κατασχέθηκαν 370 ευρώ, προερχόμενα από εμπορία λαθραίων τσιγάρων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Διαβάστε επίσης:

Αύξηση των αυτοκτονιών στην Ελλάδα της κρίση

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ