• Συγκλονιστική ιστορία - Κολύμπησαν μέχρι τη Λέσβο - ΦΩΤΟ

  4:50 μμ, Τρίτη 10 Νοε 2015 4:50 μμ, Τρίτη 10 Νοε 2015

  Συγκλονιστική είναι η ιστορία δύο αδελφών από της Συρία που κατάφεραν να γλιτώσουν από τον εφιάλτη του πολέμου στην πατρίδα τους και να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα στη Γερμανία.

  Η Σάρα, 20 ετών, και η Γίσρα 17 ετών, έφυγαν από την Δαμασκό στις αρχές του περασμένου Αυγούστου, ταξίδεψαν στο Λίβανο και στην συνέχεια στην Τουρκία. Εκεί πλήρωσαν δουλέμπορους για να τις μεταφέρουν στην Ελλάδα, ενώ χρειάστηκε να κάνουν δύο φορές την απόπειρα να διασχίσουν το Αιγαίο, καθώς την πρώτη φορά ο δουλέμπορος γύρισε τη βάρκα τους πίσω.

  Τελικά οι δυο αδερφές με δεκάδες άλλους συμπατριώτες τους επιβιβάστηκαν σε μια πλαστική λέμβο, που μισή ώρα μετά τον απόπλου από τις τουρκικές ακτές άρχισε να μπάζει νερά. Τα κορίτσια εξηγούν πως ήταν τόσο φορτωμένη με ανθρώπους, που κάτι τέτοιο ήταν αναπόφευκτο.

  Στο Αιγαίο πλέον σουρούπωνε και σηκωνόταν ο νυχτερινός άνεμος, που έκανε τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα. Οι πρόσφυγες αρχικά αποφάσισαν να πετάξουν στη θάλασσα τα πράγματά τους, όμως αυτό δεν βοήθησε. Έτσι οι δύο κολυμβήτριες αδελφές και ακόμα δυο-τρεις άλλοι που γνώριζαν καλό κολύμπι έπεσαν κι αυτοί στη θάλασσα.

  «Δεν φοβόμουν πως θα πεθάνω γιατί ήξερα πως ό,τι και να γίνει εγώ μπορούσα να κολυμπήσω ως το νησί. Αλλά το πρόβλημα ήταν ότι είχα άλλα είκοσι άτομα μαζί μου» λέει η Σάρα και συνεχίζει: «Στην Συρία είχα δουλέψει σαν ναυαγοσώστης σε πισίνα και δεν θα συγχωρούσα ποτέ τον εαυτό μου αν πάθαινε κάτι κανείς από τους ανθρώπους αυτούς».

  Για τρεις ώρες χρειάστηκε να μείνουν στο νερό τα δυο κορίτσια, μέχρι που έφτασαν στις ακτές τις Λέσβου. Εκεί αλληλέγγυοι τους έδωσαν ρούχα και ξεκίνησε πλέον το δύσκολο ταξίδι τους για την Κεντρική Ευρώπη, κατά τη διάρκεια του οποίου γνώρισαν ξένους που τις βοήθησαν όσο μπορούσαν κι άλλους που τις έκλεψαν, είδαν φίλους τους να συλλαμβάνονται, πλήρωσαν πανάκριβα εισιτήρια που αποδείχθηκαν άχρηστα γιατί οι αρχές δεν επέτρεπαν στα τρένα των προσφύγων να περάσουν.

  Τελικά έφτασαν στην Αυστρία και από εκεί στην Γερμανία. Στο Βερολίνο, μια εθελοντική οργάνωση που βοηθά τους πρόσφυγες τις έστειλε στον γειτονικό στον καταυλισμό κολυμβητικό σύλλογο, όπου τις υποδέχθηκαν με χαρά.

  Τώρα τα κορίτσια προπονούνται καθημερινά και κάνουν όνειρα για το μέλλον τους: «Μπορεί όταν μάθω γερμανικά να πάω σχολείο γιατί θέλω να γίνω πιλότος», λέει η Γίσρα, που τα αθλητικά της όνειρα δεν στοχεύουν χαμηλότερα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Σάρα, ως μεγαλύτερη, έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει τις διαδικασίες για να φέρει και την υπόλοιπη οικογένεια στο Βερολίνο. «Έχω την αίσθηση πως έχω φέρει μια ισορροπία στη ζωή μου» λέει ανακουφισμένη.

  Πηγή: lesvosnews.net

  Διαβάστε επίσης:

  Γερμανίδα ευρωβουλευτής: Δεν γίνεται σωστή καταγραφή στη Μυτιλήνη

  Αερογέφυρα ζωής για 3χρονο προσφυγόπουλο

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα