ΔΑΚΕ: Κι αν ο λάκκος σου πολύ βαθύς, χρέος με τα χέρια σου να σηκωθείς…

Κάλεσμα για συμμετοχή στη Γενική Απεργία της 12ης του Νοέμβρη απευθύνει η ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα. 

“Το 3ο Μνημόνιο, “πνεύμα και γράμμα”, έρχεται να επιβεβαιώσει ή ακόμα και να ξεπεράσει τις πλέον δυσοίωνες εκτιμήσεις για το περιεχόμενο της ακολουθούμενης πολιτικής, τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις για την κοινωνία και την πραγματική οικονομία, τους χειρότερους φόβους του κόσμου της μισθωτής εργασίας και των χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων.

Το λάθος γίνεται ολέθριο, η αδιέξοδη “συνταγή” ακραίας λιτότητας και εσωτερικής υποτίμησης εντείνεται και διαιωνίζεται. Η ύφεση και η αποεπένδυση επεκτείνονται εις το διηνεκές, η ανάπτυξη παραμένει ως ευχολόγιο στις καλένδες όπως και η περιβόητη παραγωγική ανασυγκρότηση. Η βίαιη αναδιανομή πλούτου σε βάρος των εισοδηματικά ασθενέστερων κλιμακώνεται ενταφιάζοντας το παρόν και στοιχειώνοντας το μέλλον της Πατρίδας μας.

Η αγορά εργασίας παραπέμπει σε “ζούγκλα” με τη διαρκή απορρύθμισή της να εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο όσους ορέγονται να μετατρέψουν την Ελλάδα σε Ειδική Οικονομική Ζώνη” επισημαίνει η ΔΑΚΕ.

“Την ίδια ώρα επιχειρείται οριστικά και αμετάκλητα η ανατροπή του μεταπολεμικού κράτους πρόνοιας. Η Κοινωνική Ασφάλιση λεηλατείται και αποδομείται, ο εργασιακός βίος γίνεται αβίωτος, συντάξεις-“φιλοδωρήματα ανέχειας” αντιστοιχούν στους κόπους μιας ολόκληρης ζωής και η αρχή της αναδιανομής αντικαθίσταται από το δόγμα της εξαθλίωσης. Η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος “μηδενίζει” την όποια ελπίδα διαβίωσης με στοιχειώδη αξιοπρέπεια.

Η κυβέρνηση “παζαρεύει” με τους Δανειστές και τα τοκογλυφικά funds τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας εκατοντάδων χιλιάδων νοικοκυριών ενώ τα “κόκκινα δάνεια” των μικρομεσαίων επιχειρηματιών απειλούν με νέο “τσουνάμι” λουκέτων και ανεργίας στην αγορά.

Τα φορομπηχτικά μέτρα πρωταγωνιστούν στο κυβερνητικό αφήγημα που ολοκληρώνει το ολοκαύτωμα της μικρής ατομικής ιδιοκτησίας φορτώνοντας δυσανάλογα και ίσως πιο άδικα από ποτέ τα ελλείμματα του κρατικού προϋπολογισμού στους μη έχοντες. Η μικρή ανερχόμενη επιχειρηματικότητα υποτάσσεται στην αδηφαγία των πολυεθνικών με χαρακτηριστικό και πιο πρόσφατο το παράδειγμα των μικρών ζυθοποιιών.

Απολύτως αυτονόητα ζητήματα για το δυτικό κόσμο όπως το δικαίωμα στη δουλειά, η Δημόσια Παιδεία, η Ασφαλιστική Κάλυψη και η Επαρκής Υγειονομική Περίθαλψη είναι πια αδιανόητα…

Η ανεργία παγιώνεται σε δυσθεώρητα επίπεδα διαμορφώνοντας ένα “επαγγελματικό πουθενά” για τους συμπολίτες μας που είτε αναζητούν ένα καλύτερο αύριο σε “άλλες πολιτείες” είτε βιώνουν με τον πιο ανάλγητο τρόπο το “περιθώριο”” συνεχίζει στην ανακοίνωσή της.

 “Φτάνει πια-δεν πάει άλλο-το πρόγραμμα δεν βγαίνει”, τονίζει.

“Η ΔΑΚΕ Ι.Τ. καλεί όλους τους εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους, καθώς και κάθε άλλη δημοκρατική φωνή να πυκνώσουμε τις τάξεις των Συνδικάτων συμμετέχοντας δυναμικά, αποφασιστικά και ειρηνικά στην απεργιακή κινητοποίηση της 12ης του Νοέμβρη.

Η κοινωνία των εργαζομένων, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, οι έμποροι, οι επαγγελματοβιοτέχνες, οι αγρότες, οι φοιτητές, όλοι μαζί, δημιουργούμε ένα ισχυρό, μαζικό και αρραγές μέτωπο ανατροπής των πολιτικών που θέλουν να καταστήσουν τους πολλούς σε κολίγους στα φέουδα των “γνωστών-άγνωστων” ελαχίστων, οικονομικών ολιγαρχών. Ο αγώνας μπορεί και πρέπει να είναι νικηφόρος.

Οι μόνες χαμένες μάχες είναι αυτές που δεν δόθηκαν…” καταλήγει και δίνει ραντεβού την Πέμπτη στις 11 πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος. 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ