Μία σύλληψη για την επίθεση στον Κουμουτσάκο – Ψάχνουν 4 άτομα ακόμη

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί σήμερα ο 24χρονος που συνελήφθη για την επίθεση κατά του βουλευτή της ΝΔ Γεώργιου Κουμουτσάκου.

Πρόκειται για τον νεαρό εύσωμος άνδρας που φαίνεται στη φωτογραφία να προστατεύει τον βουλευτή.

Ο 24χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας στην περιοχή του Αιγάλεω και σύμφωνα με τον βουλευτή τον κρατούσε για να τον χτυπήσουν οι υπόλοιποι δράστες.

Πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν πως ο 24χρονος γρονθοκόπησε τον Γιώργο Κουμουτσάκο ενώ φαίνεται να κάνει νόημα και στους υπόλοιπους να του επιτεθούν.

Από την πλευρά του ο συλληφθείς υποστηρίζει πως δεν χτύπησε τον βουλευτή και προσπάθησε να τον προστατεύσει.

Τι είπε ο 24χρονος για την επίθεση στον Κουμουτσάκο πριν από τη σύλληψή του – ΒΙΝΤΕΟ

«Οποιοσδήποτε άνθρωπος και να ήταν στη θέση του κ. Κουμουτσάκου θα τον προστάτευα» είπε ο 24χρονος, που στο βίντεο της επίθεσης φαινόταν να προστατεύει τον βουλευτή της ΝΔ, πριν από τη σύλληψή του από την αστυνομία.

«Ξαφνικά είδα έναν κύριο με γυαλιά, που δεν ήξερα ποιος ήταν, να το σπρώχνουν. Πήγα οικειοθελώς να βοηθήσω και να τον οδηγήσω προς την αστυνομία» είπε ο νεαρός μιλώντας στο STAR.

Ψάχνουν τέσσερα άτομα

Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία  τέσσερα άτομα. Πρόκειται για τρεις άντρες και μια γυναίκα, η οποία , είναι πιθανότατα αυτή που έσκισε το σακάκι του κ. Κουμουτσάκου και τον χτύπησε με κλωτσιά. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν στο enikos.gr ότι έχουν γίνει έρευνες στα σπίτια όλων των υπόπτων παρουσία δικαστικού λειτουργού χωρίς όμως να έχουν εντοπιστεί τα συγκεκριμένα άτομα, κάτι που οδηγεί τις αρχές στο συμπέρασμα ότι ενδεχομένως να υπάρχει κάποια ομάδα που τους παρέχει κρησφύγετο.  

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ένας από τους φερόμενους ως δράστες έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για περιπτώσεις ληστειών και ρατσιστικών επιθέσεων. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας «σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες δύο εκ των ατόμων που αναζητούνται, βρέθηκαν δύο φυσίγγια των 7,62 mm, δύο σουγιάδες και δέκα αυτοκόλλητα της Χρυσής Αυγής».

Σε βάρος των παραπάνω ατόμων σχηματίζεται δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής για τα αδικήματα της απρόκλητης σωματικής βλάβης, της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης, των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και της διατάραξης κοινής ειρήνης.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Πρόεδρος Ποντιακού Συλλόγου: Με χρησιμοποίησαν για να συλλάβουν το παιδί – ΒΙΝΤΕΟ

Αυτός είναι ο 24χρονος που συνελήφθη για το ξυλοδαρμό Κουμουτσάκου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ