Χάρρυ Κλυνν: “Νίκο Φίλη είσαι το όνειδος της Αριστεράς”

Αρνητή της Ποντιακής Γενοκτονίας Νίκο Φίλη, είσαι το όνειδος της Αριστεράς τιτλοφορεί το κείμενό του στο προσωπικό του blog, ο Χάρρυ Κλυνν.

Σφορδή επίθεση εναντίον του υπουργού Παιδείας εξαπολύει ο ηθοποιός, ο οποίος τον “κατακεραυνώνει” για το ζήτημα της γενοκτονίας των Ποντίων.

Το κείμενο ξεκινά με μια ανθρώπινη μαρτυρία για το πώς εξελίχθηκε η γενοκτονία στα χωριά του Πόντου. «Ο λόγος, λοιπόν, σε έναν πονεμένο Πόντιο. Γιατί η τραγωδία του χωριού του, του Μπεϊαλάν, θα μπορούσε να είναι η τραγωδία χιλιάδων ελληνικών χωριών, χιλιάδων Ελλήνων, στον Πόντο του 1916, την Ιωνία του 1922, την Πόλη του 1955 ή κάποιου χωριού της Κυρήνειας το 1974» γράφει ο Χάρρυ Κλυνν και ακολουθεί η ιστορία του χωριού Μπεϊαλάν, όπως την περιέγραψε ο  Σάββας Κανταρτζής. Το χωριό καταστράφηκε ολοσχερώς όταν οι Τούρκοι συγκέντρωσαν τα γυναικόπαιδα και τους ηλικιωμένους σε δύο σπίτια και τα πυρπόλησαν. 

«Κάποτε πρέπει επί τέλους να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους» γράφει αμέσως μετά τη συγκλονιστική διήγηση ο Χάρρυ Κλυνν. «Απευθύνομαι λοιπόν, στους εντός και εκτός των τειχών προοδευτικούς μονοπωλητές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» γράφει, των οποίων «η ιστορική γνώση φτάνει μέχρι τις λεηλασίες και τους βιασμούς που συνόδευσαν την απόβαση του Ελληνικού στρατό στη Σμύρνη». 

«Καταπίνουν  την Ποντιακή κάμηλο οι αρνητές της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού» σημειώνει ακόμα και συνεχίζει: «Δεν έχουν ούτε τη γνώση, αλλά ούτε και τη δύναμη να προχωρήσουν μέχρι την 19η Μαΐου 1919, ημέρα πού ο Κεμάλ, αποβιβάστηκε στην Σαμψούντα, οπότε και άρχισε η συστηματική επιχείρηση της εξοντώσεως ενός ολόκληρου λαού». 

«Κατά την “προοδευτική”  ιστορική λογική του αρνητή της Ποντιακής γενοκτονίας Νίκου Φίλη η Γενοκτονία είναι υπαρκτή μονάχα στα μυαλά ημών των ηλιθίων και φανατικών προσφύγων… Η μεθοδική εξολόθρευση, ολική ή μερική, μιας εθνικής, φυλετικής ή θρησκευτικής ομάδας, του Ποντιακού Ελληνισμού συγκεκριμένα, υπάρχει μόνο στα μυαλά τα δικά μας», επισημαίνει ακόμα ο γνωστός Πόντιος Χάρρυ Κλυνν. 

Επιπλέον απευθύνεται σε όλους τους Πόντιος αναφέροντας: «Εμείς οι Πόντιοι που πιστεύουμε ότι «κάθε λαός έχει δικαίωμα να απαιτεί με επιμονή την επίσημη αναγνώριση από τις αρμόδιες αρχές των εγκλημάτων και αδικιών που διαπράχτηκαν σε βάρος του. Αναγνώριση που είναι ένας ουσιαστικός τρόπος πάλης ενάντια στη μάστιγα της γενοκτονίας…».

Πηγή: harryklynn.blogspot.gr

 

Δείτε επίσης:

Πόντιοι: Ευχαριστούμε τον κ. Φίλη που μας συμπονά… – ΒΙΝΤΕΟ

Bίτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταλήξει ότι πρόκειται για γενοκτονία – ΒΙΝΤΕΟ

Έτοιμη να ζητήσει την παραίτηση του Φίλη αν δεν ανασκευάσει δηλώνει η Συνομοσπονδία Ποντίων

Η απάντηση του σέντερ φορ της ΑΕΚ στον Νίκο Φίλη

Φίλης: Αναγνωρίζουμε τον πόνο των Ποντίων αλλά δεν ήταν γενοκτονία – ΒΙΝΤΕΟ

Το αιχμηρό σχόλιο του Καργάκου για τον Φίλη – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ