Το ΣτΕ ανακαλεί την απόφαση Σκουρλέτη για τα μεταλλεία στις Σκουριές

  • επικοινωνία

02 Μαρτίου 2021 | Εορτάζουν:
  • Ευθαλία
  • Θάλεια,Τρωάδιος
  • #ΛΙΓΝΑΔΗΣ
  • #ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
  • #ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

  • Το ΣτΕ ανακαλεί την απόφαση Σκουρλέτη για τα μεταλλεία στις Σκουριές

    7:33 μμ, Δευτέρα 02 Νοε 2015 7:33 μμ, Δευτέρα 02 Νοε 2015

    Κοινωνία

    Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε δύο διασκέψεις της, κεκλεισμένων των θυρών, ακύρωσε - σύμφωνα με πληροφορίες- την απόφαση του πρώην υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Σκουρλέτη με την οποία είχε ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας των μεταλλείων χρυσού της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στην Χαλκιδική.

    Ειδικότερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ, με πρόεδρο τον Νικ. Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ηλ. Μάζο, ακύρωσαν -κατά πλειοψηφία- την απόφαση του κ. Σκουρλέτη,(ΔΜΕΒΟ/Α/Φ.7.49.13/177642/854/2015) και το έγγραφο 12237/20.8.2015 της προϊσταμένης της Επιθεώρησης Βορείου Ελλάδος του Σώματος Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, Δόμησης, Ενέργειας και Μεταλλείων, που ανακαλούσε την λειτουργία των εν λόγω μεταλλείων.

    Σύμφωνα με την απόφαση του κ. Σκουρλέτη, η ανάκληση της λειτουργίας του μεταλλείου έγινε, καθώς παραβιάστηκε ο όρος που ανέφερε ότι οι προβλεπόμενες δοκιμές των κοιτασμάτων της Ολυμπιάδας και Σκουριών έπρεπε να γίνουν επιτόπου, εντός των εγκαταστάσεων των μεταλλείων και όχι στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Outotec στην Φινλανδία.

    Κατά τις εν λόγω διασκέψεις της Ολομέλειας του ΣτΕ έγιναν δεκτές οι σχετικές προσφυγές κατά της απόφασης του κ. Σκουρλέτη, καθώς οι δικαστές δεσμευόντουσαν ουσιαστικά από την υπ΄ αριθμ. 3191/2015 απόφαση του Ε΄ Τμήματος του ΣτΕ, η οποία δημοσιεύθηκε στο τέλος του περασμένου Αυγούστου και αποτέλεσε προπομπό της απόφασης που ελήφθη κατά τις δύο διασκέψεις της Ολομέλειας του ΣτΕ.

    Το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ είχε κρίνει ότι από μόνο του το γεγονός ότι οι εργαστηριακές δοκιμές δεν έγιναν επιτόπου στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, αλλά στο εξωτερικό δεν αρκεί για να αποτελέσει λόγο ανάκλησης της άδειας.

    Η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, η οποία ελήφθη κατά τις δύο διασκέψεις, αναμένεται να δημοσιευθεί μέσα στον μήνα.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Δείτε επίσης:

    Ξεκινά το πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων - Όλες οι λεπτομέρειες

    Αποχωρεί η Συνήγορος του Πολίτη

    • ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ
    • ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ
    • ΣτΕ
    • ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ
    • ΣΚΟΥΡΙΕΣ
    • ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ
    • ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
    • Share
    • Tweet
    • Share
    • Email
    σχολίασε κι εσύ
    σχετικά άρθρα
    • Κόντρα Σκουρλέτη - Σκρέκα στη βουλή - ΒΙΝΤΕΟ

      Κόντρα Σκουρλέτη - Σκρέκα στη βουλή - ΒΙΝΤΕΟ

    • Η "ομολογία" Σκουρλέτη στη βουλή - ΒΙΝΤΕΟ

      Η "ομολογία" Σκουρλέτη στη βουλή - ΒΙΝΤΕΟ

    • Σκουρλέτης: Πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι με τον ρυθμό που κινούμαστε

      Σκουρλέτης: Πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι με τον ρυθ...

    • Ο νέος πρόεδρος του ΣτΕ

      Ο νέος πρόεδρος του ΣτΕ

    • Φορείς και επιβάτες προσέφυγαν στο ΣτΕ για τα περιφερειακά αεροδρόμια

      Φορείς και επιβάτες προσέφυγαν στο ΣτΕ για τα περιφερει...

    • Σκουρλέτης: Ήταν ένα φραστικό επεισόδιο – ΒΙΝΤΕΟ

      Σκουρλέτης: Ήταν ένα φραστικό επεισόδιο – ΒΙΝΤΕΟ

    • Ο Σκουρλέτης στην Βούλτεψη: Μου θυμίζετε αυτήν που έχει πάθει ερωτική απογοήτευση – ΒΙΝΤΕΟ

      Ο Σκουρλέτης στην Βούλτεψη: Μου θυμίζετε αυτήν που έχει...

    • Αιχμηρή απάντηση του Σκουρλέτη στον Θεοδωράκη: Πόσο ψεύτης είναι...

      Αιχμηρή απάντηση του Σκουρλέτη στον Θεοδωράκη: Πόσο ψεύ...

    • Το επεισόδιο που προκάλεσε ο Λαγός με τους βουλευτές του ΚΚΕ - ΒΙΝΤΕΟ

      Το επεισόδιο που προκάλεσε ο Λαγός με τους βουλευτές το...

×
  • το blog μου
  • πολιτική
  • οικονομία
  • διεθνή
  • κοινωνία
  • αθλητισμός
  • lifestyle
  • media
  • στήλες
  • ξεχωρίζουν
  • εκπομπές
  • Όροι Χρήσης
  • Επιστροφή στην κορυφή ▲
© 2021 enikos.gr
↑