Αυτός είναι ο όρκος της «Ομάδας Έψιλον» – ΦΩΤΟ

Με όρκο στον Δία θα «εξόντωναν» τους «εχθρούς» για να γίνουν γνωστοί στη κοινή γνώμη. Τους πρόδωσε η πινακίδα και το απόκομμα της εφημερίδας.

«Ο κάθε αγώνας έχει μάρτυρες» ήταν το δόγμα των τεσσάρων φίλων από τη Δράμα που δέχθηκαν να ακολουθήσουν τον Μεσσήνιο «δάσκαλο» στον αιματηρό δρόμο της ένοπλης σύγκρουσης με απώτερο σκοπό την επανάσταση. Και οι πέντε ήταν έτοιμοι να πάρουν ζωές και να σκορπίσουν το χάος στην πόλη της Καλαμάτας, σε μια προσπάθεια να γίνουν γνωστά στο πανελλήνιο τα συνωμοτικά τους ιδεώδη, για ένοπλη σύγκρουση με το στρατό και την αστυνομία. Η ομάδα κρούσης της μυστικής «Ομάδας Έψιλον – ΕΥ» ήταν προετοιμασμένη για μάχη εντός της Καλαμάτας και όπως αποκαλύπτει η Realnews βρίσκονταν ένα βήμα πριν την εκτέλεση του αιματηρού σχεδίου τους.

Ο όρκος

Οι «5» της ομάδας κρούσης δέθηκαν μεταξύ τους με όρκο σιωπής, με κεριά στο σκοτάδι ενός δωματίου της Δράμας, υποσχόμενοι αιώνια πίστη στον «Θεό Ζευ». Μέσα σε ένα ανορθόγραφο κείμενο με συντακτικά λάθη, ξεχωρίζει το ρήμα «εξοντώσω» που οι επαναστάτες καταγράφουν ως «εξωντόσω» και είναι η αρχή που υπαγορεύει τη δράση τους. «Ορκίζομαι σε ότι έχω ιερό και στον Θεό μου ΖΕΥΣ ότι θα μάχομαι και θα πολεμώ με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο για να ελευθερωθεί η πατρίς Ελλάς και το γένος των Ελλην και για να παραμένουν ελεύθεροι για όσο μπορώ και ζω. Ορκίζομαι σε ότι έχω ιερό να πατάξω και να εξοντώσω οποιοδήποτε εχθρό της Ελλάς και τον Ελλην που αποικούν στην Ελλας με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο».

Διαβάστε αναλυτικά τον όρκο:

Διαβάστε επίσης:

Προφυλακίστηκαν τα μέλη της ομάδας “ΕΨΙΛΟΝ ΕΥ”

Αυτή είναι η «Ομάδα Ε» που σχεδίαζε τρομοκρατικά χτυπήματα

Ναρκωτικά και όπλα για την «Ομάδα Ε» – Τα ευρήματα της ΕΛΑΣ – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ