Εθνική επέτειος με ήλιο – Αναλυτική πρόγνωση

Καλός καιρός και ηλιοφάνεια σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Στα ανατολικά θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις, ενώ μικρή είναι η πιθανότητα βροχών. Στο Αιγαίο, οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως 7 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά στα 8 μποφόρ.

Αναλυτικά:

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 5 με 6, στα ανατολικά 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών τις πρωινές ώρες και βελτίωση αργότερα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και την Θράκη θα υπάρξουν τοπικές νεφώσεις, ενώ ασθενείς βροχές θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 23 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος στην ανατολική Πελοπόννησο. Στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 5 με 6, στα ανατολικά και νοτιά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Διαβάστε επίσης:

Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη – Η αναλυτική πρόγνωση

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ