“Κόλαση” στην εφημερία του Ευαγγελισμού – Ατελείωτες ουρές – ΦΩΤΟ

“Κόλαση” επικρατεί στους διαδρόμους του νοσοκομείου Ευαγγελισμού που εφημερεύει σήμερα. Ασθενείς και συγγενείς σχηματίζουν ουρές και φορεία πηγαινοέρχονται ανάμεσά τους.

Δείτε τη φωτογραφία που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr.

 

Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι στο μεγαλύτερο Νοσοκομείο της χώρας, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους διαμαρτυρόμενοι για τα «οξυμένα προβλήματα» των ειδικευομένων και εξειδικευόμενων γιατρών. Όπως αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων παρατηρείται παντελής έλλειψη ειδικευομένων σε ορισμένα τμήματα, «αυξημένη νοσηρότητα στους νέους γιατρούς, λόγω της εντατικοποίησης της εργασίας που οδηγεί μερικούς ακόμα και σε παραίτηση», ενώ δεν τους χορηγούνται ρεπό εφημέρευσης και αδειών.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με την επιτροπή της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των ειδικευομένων και εξειδικευόμενων γιατρών. Την Τρίτη 3 Νοεμβρίου, όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου θα προχωρήσει σε στάση εργασίας, από τις 13:00 έως την λήξη της πρωινής βάρδιας, και παράσταση στο υπουργείο Υγείας στις 14:00, με αίτημα να μην απολυθεί κανείς συμβασιούχος (επικουρικοί, ΚΕΕΛΠΝΟ κ.λπ.), να προκηρυχτούν άμεσα όλες οι κενές οργανικές θέσεις και να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Στο Νοσοκομείο εργάζονται 55 συμβασιούχοι όλων των ειδικοτήτων (γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί, παραϊατρικό προσωπικό), και όπως αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων το αμέσως επόμενο διάστημα -δηλ. από τον τρέχοντα μήνα έως και 31 Δεκεμβρίου- «λήγουν οι συμβάσεις τους και απολύονται, ενώ καλύπτουν ζωτικές ανάγκες του Νοσοκομείου».

Οι εργαζόμενοι στον “Ευαγγελισμό” αποφάσισαν επίσης να “μπλοκάρουν” τα ταμεία του νοσοκομείου, την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου -ημέρα γενικής εφημερίας- στις 14:30, ώστε οι ασθενείς να μην πληρώνουν για τις εξετάσεις τους, ενώ την Τρίτη 10 Νοεμβρίου, θα συγκεντρωθούν στις 8.00 το πρωί στα επείγοντα για την ανάδειξη όλων των προβλημάτων του Νοσοκομείου, που όπως αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων «καθημερινά επιδεινώνονται», όπως η έλλειψη χρηματοδότησης, οι τραγικές ελλείψεις προσωπικού, η απουσία πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, «η οποία μετατρέπει το νοσοκομείο σ’ ένα απέραντο κέντρο υγείας κι αναιρεί τις δυνατότητες να παίξει τον ρόλο του», η μη χορήγηση χρωστούμενων αδειών και ρεπό, οι περικοπές και οι καθυστερήσεις στην καταβολή εφημεριών -εξαιρέσιμων- υπερωριακής απασχόλησης. Το Σωματείο αναφέρεται ακόμη στο τεράστιο ζήτημα που έχουν οι εργολαβικοί εργάτες «οι οποίοι είναι απλήρωτοι για μήνες».

Οι εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό» κορυφώνουν τις κινητοποιήσεις τους με τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική-πανεργατική απεργία την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, προβάλλοντας τα προβλήματα της δημόσιας υγείας.

 

Διαβάστε επίσης

 Σε τραγική κατάσταση ο Ευαγγελισμός – Τι λένε οι εργαζόμενοι

 

 

 

 

σχολίασε κι εσύ