Λογιστές καταγγέλλουν ότι έλαβαν “ραβασάκι” για κατάσχεση της περιουσίας του σωματείου τους

Την αποστολή ειδοποιητηρίου από την εφορία για κατάσχεση της περιουσίας του σωματείου, επειδή δεν πληρώθηκε ο ΕΝΦΙΑ του έτους 2013, καταγγέλλει η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής.

Σημειώνει ότι «οι ιθύνοντες γνωρίζουν ότι με βάση το καταστατικό του κάθε σωματείου φαίνεται για ποιον σκοπό ιδρύθηκε. Όσον αφορά το Σωματείο μας, ανάμεσα σε άλλους σκοπούς είναι η προστασία των συνδικαλιστικών ελευθεριών, της ελεύθερης συνάθροισης, η προσπάθεια εξασφάλισης εργασίας και βελτίωσης της οικονομικής θέσης των εργαζομένων, δηλαδή δεν έχουν κερδοσκοπικό χαρακτήρα, αντίθετα η λειτουργία τους έχει κοινωνικό σκοπό, κοινωφελή σκοπό επιδιώκοντας προφανώς την κοινωνική ανύψωση των εργατών και την ενασχόληση με κοινωνικά ζητήματα».

Τονίζει ακόμα ότι «η συγκυβέρνηση προσπαθεί μία με το νέο συνδικαλιστικό νόμο που έχει στα σκαριά για να κάνει ακόμη πιο δύσκολη τη λειτουργία σωματείων, μία με ειδοποιητήρια για προ κατασχέσεις -μέσω του ΕΝΦΙΑ- να ξεμπερδεύει μια και καλή με τα σωματεία που δυσκολεύονται οικονομικά».

Η Ένωση καλεί τους λογιστές να υπερασπιστούν τους συνδικαλιστικούς φορείς τους, να αντιπαλέψουν τέτοιες απειλές και να απαιτήσουν την απαλλαγή του σωματείου από τον ΕΝΦΙΑ, όπως είχε απαλλαγεί από το ΕΕΤΗΔΕ.

Πηγή:902.gr

 

Διαβάστε επίσης

Οργή και απόγνωση στα Παιδικά Χωριά SOS για τον ΕΝΦΙΑ ύψους 73.750 ευρώ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ