Ναρκωτικά και όπλα για την «Ομάδα Ε» – Τα ευρήματα της ΕΛΑΣ – ΒΙΝΤΕΟ

Αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, κυνηγητικά όπλα, 2.599 φυσίγγια, τόξα, βαλίστρες και ποσότητα ναρκωτικών εντόπισαν οι Αρχές στα σπίτια των 5 συλληφθέντων της «Ομάδας Ε», σύμφωνα με την Αστυνομία.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των μελών της «Ομάδας Ε» στην Καλαμάτα Μεσσηνίας και στη Δράμα, καθώς και σε αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

τέσσερις αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, τέσσερα κυνηγητικά όπλα, από τα οποία το ένα με ενσωματωμένο δίποδο και διόπτρα, τρία τόξα και δύο βαλλίστρες, ποσότητα κάνναβης, βάρους -10,2- γραμμαρίων, ποσότητα νιτρικής αμμωνίας, βάρους τριών κιλών περίπου, 2599 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 43 βέλη, δύο γεμιστήρες πιστολιού, δύο τσεκούρια, ένα σπαθί, μαχαίρια και σουγιάδες.

Επίσης, μία σιδερογροθιά και δύο γκλομπ, 89 καπνογόνα-βεγγαλικά, τρεις συσκευές ενδοεπικοινωνίας, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, κινητά τηλέφωνα, τρεις κουκούλες τύπου full face, είδη ρουχισμού (φόρμες στρατιωτικού τύπου, γάντια, τζάκετ κ.α.), διάφορα είδη “επιχειρησιακού” εξοπλισμού (θήκες μαχαιριών, ζώνες φυσιγγίων, σακίδια κ.α.), διάφορα έγγραφα και σημειώσεις και δύο οχήματα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι συλληφθέντες τοποθέτησαν τους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς και πραγματοποίησαν τις εκρήξεις, προκειμένου να “εκπληρώσουν” την ιδεολογική βάση και το σκοπό ομάδας, που δημιούργησε ο 52χρονος από το έτος 2009 και στην οποία εντάχθηκαν σταδιακά και οι υπόλοιποι συλληφθέντες.

Σε βάρος των πέντε συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, έκρηξη, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και παράβασης των νομοθεσιών για τα όπλα, τα βεγγαλικά και τα ναρκωτικά.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Καλαμάτας ενώ οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους στη διάπραξη ή στο σχεδιασμό και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

Διαβάστε επίσης:

Αυτή είναι η «Ομάδα Ε» που σχεδίαζε τρομοκρατικά χτυπήματα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ