Μήνυμα ενότητας στους Έλληνες από τον Μητροπολίτη Άνθιμο

Μήνυμα ενότητας στους Έλληνες έστειλε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, από τον άμβωνα του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου, όπου τελέστηκε δοξολογία για την γιορτή του Αγίου Δημητρίου και την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

“Μέσα στη χαρούμενη ατμόσφαιρα αυτής της τριημέρου πνευματικής και εθνικής χαράς της Θεσσαλονίκης, ας πορευόμεθα όλοι οι Έλληνες ενωμένοι, με εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, επικαλούμενοι τη βοήθεια του Αγίου Θεού και μνήμονες πάντοτε της υποθήκης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ‘η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική'” σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Άνθιμος.

Απευθυνόμενος στους νέους της χώρας, τους κάλεσε να δικαιώσουν τους κόπους των γονιών τους και τις θυσίες της πατρίδας τους και μεταφέροντας δύο στροφές από τον “Ύμνο εις την Ελευθερίαν” του Διονυσίου Σολωμού, τους ζήτησε να μην λάβουν “το σκήπτρο της διχόνοιας”, όπως είπε χαρακτηριστικά.

“Θα μείνουμε Έλληνες ενωμένοι, ελεύθερα και με τη δική μας βούληση, ορθόδοξοι χριστιανοί για να στερεώσουμε την πατρίδα μας, για να διδάξουμε τα παιδιά μας, για να δικαιώσουμε τους πατέρες μας που μας παρακολουθούν από τον άλλο κόσμο” πρόσθεσε.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Παυλόπουλος: Το Έθνος να υπολογίζει την πίστη στα ιδανικά – ΒΙΝΤΕΟ

Ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη – ΒΙΝΤΕΟ

Μεϊμαράκης- Τζιτζικώστας- Γεωργιάδης στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ