Ένας νεκρός, μία τραυματίας και μεγάλες καταστροφές – Συνεχίζεται η κακοκαιρία – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Ένας νεκρός και μία τραυματίας είναι ο τραγικός απολογισμός της κακοκαιρίας που πλήττει την χώρα. Η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, συγκαλεί σήμερα το πρωί έκτακτη σύσκεψη προκειμένου να γίνει η πρώτη αποτίμηση της κατάστασης στο Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Στη σύσκεψη θα υπάρξει και η συμμετοχή του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή, των Χωρικών Αντιπεριφερειαρχών, καθώς και των επικεφαλής των αρμόδιων υπηρεσιών, ώστε να υπάρξει συνολική εικόνα της κατάστασης.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί σε όλη σχεδόν τη χώρα και σήμερα, Παρασκευή, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις.

Ωστόσο από το βράδυ της Παρασκευής, θα υπάρξει σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων στα δυτικά και τα βόρεια. Στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί άνεμοι 7 με 8 μποφόρ. Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο.

Φονική κακοκαιρία – Νεκρός 40χρονος στο Μενίδι

Από την κακοκαιρία, ένας 40χρονος έχασε τη ζωή του στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Μαυροπηγής στο Μενίδι.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ένας άνδρας 40 ετών και μια 70χρονη είχε ακινητοποιηθεί, καθώς ο δρόμος είχε μετατραπεί σε ποτάμι. Στο σημείο έφτασαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Όταν απεγκλωβίστηκε ο άνδρας διαπιστώθηκε ότι δεν είχε τις αισθήσεις του. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο 40χρονος κατέληξε. Η σορός του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγία Όλγα. Η 70χρονη διακομίστηκε στο νοσοκομείο Γεννηματάς με τραύματα στο κεφάλι.

 

Συναγερμός στην Πυροσβεστική – Έρευνες για αγνοούμενους σε Καματερό και Μενίδι

Την ίδια στιγμή, συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς στο ρέμα της Πικροδάφνης στα σύνορα του Καματερού με το Ίλιον εντοπίστηκε ένα αυτοκίνητο σε δύσβατο σημείο.

Πηγές από την Πυροσβεστική αναφέρουν πως το όχημα το οδηγούσε μια γυναίκα που δεν έχει επικοινωνήσει με τους συγγενείς της. Στο σημείο γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό της.

Ταυτόχρονα στο ρέμα Χελιδονούς στο Μενίδι ένα ακόμη αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Στο σημείο βρέθηκαν  πυροσβεστικές δυνάμεις που προσπαθούσαν να διαπιστώσουν εάν στο οχήματα βρίσκόταν ο οδηγός.

Λάμπα κρέμεται πάνω από διερχόμενα οχήματα στην Εθνική – ΦΩΤΟ

Από ένα καλώδιο κρέμεται μια λάμπα φωτισμού, πάνω ακριβώς από τα οχήματα που κινούνται στην αριστερή λωρίδα στο ρεύμα καθόδου της εθνικής οδού στο ύψος του Περιστερίου. Τη φωτογραφία ανέβασε στο Facebook, o χρήστης Andreas Moraitis.

Πλημμύρισαν δρόμοι στη Φυλή – ΦΩΤΟ

Σε ποτάμια γεμάτα λασπόνερα μετατράπηκαν οι δρόμοι από την δυνατή νεροποντή, στο δήμο Φυλής, στην περιοχή Λίμνη, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστρια του enikos.gr. 

Δέντρο έπεσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο – ΦΩΤΟ 

Ένα δέντρο έπεσε πάνω σε σταθμευμένο αυτοκίνητο στα κάτω Πατήσια, στην οδό Κωστή Παλαμά, εξαιτίας της δυνατής νεροποντής που έπληξε την Αττική.

Πλημμύρισαν οι δρόμοι στον Διόνυσο – ΦΩΤΟ Αναγνώστη 

Απεγκλωβίστηκε ο μαθητής που παρασύρθηκε από χείμαρρο στην Πετρούπολη- ΒΙΝΤΕΟ 

Αίσια κατάληξη είχε το περιστατικό που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στη περιοχή της Πετρούπολης, με τον εγκλωβισμό ενός μαθητή κάτω από ένα αυτοκίνητο.

Συγκεκριμένα, τα ορμητικά νερά παρέσυραν το νεαρό παιδί, με αποτέλεσμα να τεθεί σε κίνδυνο η ίδια του η ζωή.

Τέλος, καταβλήθηκαν προσπάθειες για τον απεγκλωβισμού του νεαρού παιδιού τόσο από τους γονείς του όσο και από τους γείτονες και έτσι η υπόθεση είχε θετική έκβαση.

 

Τα βίντεο των αναγνωστών με τον “ανεμοστρόβιλο” 

Ένα περίεργο καιρικό φαινόμενο που δίνει την εικόνα «ανεμοστρόβιλου» παρατηρήθηκε σε διάφορες περιοχές της Αττικής, μεταξύ των οποίων στο Ψυχικό και στο Μαρούσι.

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες που κατέγραψαν αναγνώστες του enikos.gr:

 

“Πνίγηκε” η λεωφόρος Αθηνών – ΦΩΤΟ 

Σε ποτάμια μετατράπηκαν αρκετοί δρόμοι του Λεκανοπεδίου. Όπως βλέπουμε και στη φωτογραφία που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr από τη λεωφόρο Αθηνών, στο ύψος του Χαϊδαρίου, στο βάθος διακρίνεται η μεγάλη συσσώρευση υδάτων που έχει σχηματιστεί και έχει ακινητοποιήσει τα οχήματα.

 

Το τριώροφο που κατέρρευσε στο Καματερό – ΒΙΝΤΕΟ 

Δείτε εικόνες από την τριώροφη πολυκατοικία που κατέρρευσε στο ρέμα της Εσχατιάς στο Καματερό, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα. 

Αίτημα να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δήμοι της Δυτικής Ελλάδας

Αίτημα για να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης οι δήμοι Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Δυτικής Αχαΐας έστειλε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίου, λόγω των εκτεταμένων καταστροφών από το κύμα κακοκαιρίαςπου πλήττει από νωρίς σήμερα το πρωί πολλές περιοχές της Ηλείας και της Αχαΐας.

Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό, εξαιτίας των συνεχών και έντονων καταιγίδων έχουν πλημμυρίσει μεγάλες εκτάσεις των Δήμων Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Δυτικής Αχαΐας, προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε κατοικίες και καταστήματα, καθώς και σε υποδομές, όπως σε κεντρικούς αγωγούς ύδρευσης και στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού. Ακόμη, λόγω των πλημμυρών έχουν προκληθεί ζημιές σε θερμοκήπια και σε καλλιέργειες, καθώς και κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε δηλώσεις που έκανε ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας τόνισε ότι «για ακόμη μία φορά η Δυτική Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας» και πρόσθεσε: «Από νωρίς το πρωί οι υπηρεσίες μας είναι στο πλευρό των κατοίκων έχοντας ως κύριο στόχο μας να μην κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή και να προστατευθούν οι περιουσίες των συμπολιτών μας». Επίσης, ανέφερε πως η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας, καθώς και οι τεχνικές υπηρεσίες είναι επί ποδός, ενώ ζήτησε από όλους να βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς όπως τόνισε «πρόκειται για μία πολύ δύσκολη ημέρα».

Μετράνε τις πληγές τους στην Ηλεία – ΦΩΤΟ 

Τις πληγές τους μετράνε οι κάτοικοι της Ηλείας μετά την έντονη βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή.

Η βροχή παρέσυρε μελίσσια, πλημμύρισε δρόμους και χωράφια, ενώ μία γέφυρα κατέρρευσε. 

 

Ένα με τη θάλασσα οι δρόμοι στις Οινούσσες – ΒΙΝΤΕΟ

Ποτάμι φουσκωμένο από την νεροποντή θύμιζαν οι δρόμοι στις Οινούσσες, με το δήμο να μετρά ήδη της ζημιές από την ξαφνική θεομηνία.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Οινουσσών, Στέφανο Βογιατζή, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια το νησί βρίσκεται στο “μάτι” της καταιγίδας με αποτέλεσμα οι δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια.

«Πρώτη φορά όσα χρόνια είμαι στο νησί βλέπω τόση βροχή. Το κεντρικό ποτάμι κατέβασε πολύ νερό με αποτέλεσμα οι φερτές ύλες να φράξουν τους αγωγούς και το νερό να μην μπορεί να βρει δίοδο προς τη θάλασσα. Το κτίριο του ΣΦΟ, η τράπεζα και άλλα κτίρια είναι γεμάτα νερό. Δύο σπίτια έχουν πλημμυρίσει και με δικά μας μέσα προσπαθούμε να βάλουμε τάξη», σημείωσε ο κ. Βογιατζής υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι εκτός των άλλων το νησί παρέμεινε χωρίς ρεύμα από το απόγευμα της Τετάρτης μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης.

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού την Παρασκευή

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση του καιρού στη δυτική Μακεδονία.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στέρεα, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Στα νότια βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ

Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές.

Άνεμοι: Βόρειοι  βορειοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία στα βόρεια 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία από το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά περιόδους θα είναι έντονα.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το απόγευμα 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ