Σάλος με τις δηλώσεις του αδελφού του Φίλη για τις καραμπίνες – Τι απαντά

Ότι λέω δεν έχουν σχέση με κανέναν άλλον, ξεκαθαρίζει ο δικηγόρος Δημήτρης Φίλης και αδελφός του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, με αφορμή τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά τις δηλώσεις του, με τις οποίες κάλεσε τους πολίτες να πάρουν τις καραμπίνες για τους πλειστηριασμούς.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Παραπολιτικά, είπε: “Ό,τι λέω δεν έχουν σχέση με κανέναν άλλον. Επειδή έγινε ένας συσχετισμός πριν με τον αδελφό μου, αφορά έμενα. Εγώ λέω τις δίκες μου απόψεις  και έχω αυτοδύναμη παρουσία τόσα χρόνια, δεκαετίες. Τώρα σε σχέση μ’ αυτό κοιτάξτε, στην εκπομπή εκείνη είπε ο κ. Χίος, ότι αν συμβεί αυτό θα πρέπει να πάρουν και καραμπίνες ακόμη να το αντιμετωπίσουν. Και μου λέει «κύριε Φίλη διαφωνείτε με αυτό;» «Όχι» λέω «εάν πάνε του φτωχού να πάρουν το δυάρι- δυόμισι, του φτωχού που έχει πάρει 60 και 50 τετραγωνικά και έχει και δυο παιδάκια να του το πάρουν για ένα χρέος προς την τράπεζα 5 και 15 χιλιάδων ευρώ, βεβαίως θα πάρει την καραμπίνα να αντισταθεί». Υπό την έννοια ότι ο άνθρωπος μέχρι και το σώμα του θα βάλει μπροστά για να φράξει αυτή την προσπάθεια η όποια οδηγεί στην καταστροφή του και της οικογένειάς του” 

“Εάν δηλαδή απελευθερωθούν και είναι ελεύθεροι οι πλειστηριασμοί και για κατοικίες 50-60-70 τετραγωνικών οικογενειών θα δημιουργηθεί ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα. Πιστεύω όμως ότι δεν θα πάει εκεί το πράγμα. Δεν είναι λαϊκισμός” πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Φίλης, δήλωσε στο Αρτ ότι  “αν η κυβέρνηση πάει να πάρει την πρώτη κατοικία της οικογένειας και του φτωχού, να βγουν οι πολίτες με τις καραμπίνες”.

 

Διαβάστε επίσης

Ολόκληρο το ΦΕΚ Στουρνάρα για «κόκκινα» δάνεια και πλειστηριασμούς 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ