Συλλαλητήρια ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ για το πολυνομοσχέδιο

Αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ και καλούν συλλαλητήρια το απόγευμα στο Σύνταγμα και την Ομόνοια.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 19:00, ενώ μισή ώρα νωρίτερα, στις 18:30 θα συγκεντρωθούν στην Ομόνοια τα μέλη του ΠΑΜΕ.

Η ΑΔΕΔΥ ��ε ανακοίνωσή της τονίζει ότι επεκτείνονται και στο Δημόσιο οι μειώσεις συντάξεων και οι αυξήσεις ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, που έχουν ήδη θεσπιστεί για τον ιδιωτικό τομέα και προσθέτει ότι «η κυβέρνηση με αυτό το νομοσχέδιο καταργεί ευνοϊκές για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους ρυθμίσεις, που περιλαμβάνονται στο νόμο 4331/2015, που ψήφισε η ίδια πριν από τρεις μήνες στις 30/6/2015». Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει, επίσης, εξουθενωτικές για τα φτωχά λαϊκά στρώματα παρεμβάσεις στο πεδίο της φορολογίας.

Από την πλευρά του, το ΠΑΜΕ τονίζει στην ανακοίνωσή του ότι «τα μέτρα που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο είναι φωτιά και αποτελούν τα προεόρτια της πιο σκληρής και σαρωτικής επίθεσης που θα συνεχιστεί τον Νοέμβρη, με στόχο την πλήρη διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, τσάκισμα στους μισθούς, σε συντάξεις και σε εργασιακά δικαιώματα».

 

Δείτε επίσης

Συμβολική κατάληψη του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας – ΒΙΝΤΕΟ

“Στον Καιάδα η κοινωνική ασφάλιση” καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ