“Ζεσταίνουν” τις μηχανές αγρότες και κτηνοτρόφοι

Τις τελικές αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις τους αναμένεται να λάβουν την Κυριακή στη Λάρισα, αγρότες και κτηνοτρόφοι της Βόρειας Ελλάδας, μετά την άγονη συνάντησή τους με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

“Δεν ζητάμε να μην φορολογηθούμε, αλλά να υπάρξει ένας λογικός φόρος, να μην ισχύσει σε καμιά περίπτωση η αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές και η εξοντωτική αύξηση προκαταβολής φόρου στο 100%” σημειώνουν  στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώ δηλώνουν αποφασισμένοι να μην μείνουν θεατές, όπως χαρακτηριστικά λένε, “στο θέατρο του παραλόγου”.

 “Ανεξαρτήτου κόμματος και πολιτικών πεποιθήσεων,θα ζητήσω από τους συναδέλφους μου να κατέβουμε σε κινητοποιήσεις ενωμένοι. Να συμφωνήσουμε σε κοινές ημερομηνίες και να δώσουμε τον αγώνα μας χωρίς να μας βαραίνουν χρώματα” υπογράμμισε ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, Χρήστος Γκόντιας.

 Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Δημήτρης Καμπούρης ανέφερε: “θα προτείνω, οι κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν να είναι ενιαίες και θα επισημάνω ότι για να γίνουμε κατανοητοί θα πρέπει ο αγώνας μας να μην παραπέμπει σε πιστολιά στον αέρα, αλλά να έχει διάρκεια”.

 Η Πρωτοβουλία Αγροτών, που εκπροσωπεί 63 συλλόγους από όλη τη χώρα, δήλωσε την πρόθεσή της να πάει σε μπλόκα, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Θόδωρος Παπακωνσταντίνου.

Εξάλλου κτηνοτρόφοι της Βόρειας Ελλάδας κατεβαίνουν σε περιφερειακές κινητοποιήσεις, Κιλκίς (20/10), Ημαθία (22/10), Χαλκιδική (29/10) και στην Κομοτηνή (3/11/).

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Αγρότες κλείνουν δρόμους αύριο στην Ηλεία για το φορολογικό

Στον αέρα το “κουτσουρεμένο” επίδομα θέρμανσης

 

 

    

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ