Μπουτάρης: Ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν παίζει το παιχνίδι κανενός

“Ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν παίζει το παιχνίδι κανενός”, τονίζεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, με αφορμή το Μετρό αλλά και το ρόλο που έχει διαδραματίσει η διοίκηση του Κεντρικού Δήμου για την πορεία του έργου.

“Ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν ρωτήθηκε ποτέ για το Μετρό. Πέρα από την αστεία προϊστορία της ‘Τρύπας του Κούβελα’, που δήθεν θα χρηματοδοτούνταν από τα δημοτικά μέσα ενημέρωσης, ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν έχει καμία ανάμιξη στο σχεδιασμό και την εξέλιξη του έργου”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Κάνει λόγο για  “πολιτικό και ιδεολογικό κατεστημένο που ταλαιπωρούσε την πόλη για 25 χρόνια” και αναφέρεται στην κατάσταση, την οποία βρισκόταν το 2011, όταν παρέλαβε η διοίκηση Μπουτάρη, υποστηρίζοντας πως η Θεσσαλονίκη ήταν “απομονωμένη, φοβική, οπισθοδρομική και κλειστή απέναντι σε ο,τιδήποτε μπορούσε να δώσει ώθηση στην πόλη. Αυτό το πάλαι ποτέ κατεστημένο προσπαθεί να επιβιώσει, και στην προσπάθειά του αυτή βάλλει κατά παντός, πετάει λάσπη, προσπαθεί να μετατρέψει το ‘άσπρο σε μαύρο’ και να αποσείσει από πάνω του τις ευθύνες που φέρει ολόκληρες για τη σημερινή κατάληξη του έργου του Μετρό”.

Επιπλέον υπογραμμίζεται πως “ο Δήμος διαδραματίζει το θεσμικό του ρόλο ως εκπροσώπου της πόλης και των πολιτών της. Από τη μια ασκούμε πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση για την ολοκλήρωση του έργου” και πως “από την άλλη, ασκούμε όλα τα νόμιμα μέσα για την υπεράσπιση του πολιτισμικού και ιστορικού πλούτου της Θεσσαλονίκης”.

“Οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι κύκλοι που με γνώμονα την πολιτική τους επιβίωση επιχειρούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια των Θεσσαλονικέων, υποτιμώντας τόσο τη νοημοσύνη μας όσο και το μνημονικό μας, είναι εκείνοι που παίζουν παιχνίδια στην πλάτη του Δήμου Θεσσαλονίκης και των ίδιων των Θεσσαλονικέων. Γι αυτό και κατηγορούν τη Διοίκηση του Δήμου ότι δρα ‘εν κρυπτώ’. Τίποτα δεν έγινε εν κρυπτώ, τα πάντα είναι σε γνώση όλων των εμπλεκόμενων”, καταλήγει  η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Μπουτάρης: Μη με ρωτάτε για τον Τζιτζικώστα

Μπουτάρης: Το μετρό Θεσσαλονίκης πρέπει να ολοκληρωθεί

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ