Συγκλονίζει η εικόνα του βρέφους σε σκηνή στην πλατεία Βικτωρίας – ΦΩΤΟ

Οι μέρες περνούν και η κατάσταση στην πλατεία Βικτωρίας παραμένει η ίδια. Εκατοντάδες πρόσφυγες, ακόμη και οικογένειες με μικρά παιδιά ζουν σε σκηνές έξω από τον σταθμό του ηλεκτρικού. 

Η παρακάτω φωτογραφία του enikos.gr είναι πραγματικά συγκλονιστική. Μία μητέρα κρατά στην αγκαλιά της το βρέφος της που είναι λίγων ημερών. Ένα βρέφος που δεν είχε την τύχη να μεγαλώνει μέσα στη ζεστασιά ενός σπιτιού αλλά μέσα σε μια σκηνή, στο δρόμο που ακολούθησαν οι γονείς του για να του εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον.

Η ανησυχία για τους πρόσφυγες που έχουν κατακλύσει την πλατεία Βικτωρίας γίνεται όλο και μεγαλύτερη καθώς στις άσχημες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν έρχεται να προστεθεί το γεγονός ότι ο καιρός χαλάει. 

Πριν από λίγες ημέρες έκλεισε ο σταθμός του ΗΣΑΠ στην πλατεία Βικτωρίας καθώς οι πρόσφυγες κατέβηκαν στην αποβάθρα προκειμένου να προστατευτούν από την ισχυρή καταιγίδα.

Από την άλλη πλευρά, κάτοικοι και καταστηματάρχες της περιοχής διαμαρτύρονται, επισημαίνοντας τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτή η κατάσταση για τη δημόσια υγεία. Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας επαγγελματίες κατέκλυσαν την αίθουσα και προειδοποίησαν πως αν δεν βρεθεί μια λύση άμεσα θα κλείσουν τα καταστήματά τους και θα απολυθούν 250 εργαζόμενοι σ΄αυτά, τους οποίους ήδη έχουν απλήρωτους.

Διαβάστε επίσης 

Μαθήματα ανθρωπιάς – Πήραν τους πρόσφυγες στο σπίτι τους

Δήμος Αθηναίων: Τι συζητήθηκε για την κατάσταση στην πλατεία Βικτωρίας

Οικογένειες προσφύγων στο σταθμό “Βικτώρια” προστατεύονται από τη βροχή – ΦΩΤΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ