Αυτό είναι το πλοίο που μετέφερε λαθραία τσιγάρα – ΦΩΤΟ

Στην κατάσχεση μεγάλης ποσότητας λαθραίων τσιγάρων, που εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 2.319 χαρτοκιβώτια, προέβησαν τις πρώτες πρωινές της Δευτέρας, στελέχη του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., νότια της Κρήτης.

Τα κατασχεμένα τσιγάρα, μεταφέρθηκαν με το φορτηγό-πλοίο “GROT-YUG” σημαίας ΣΑΟ ΤΟΜΕ, το οποίο κατασχέθηκε στο λιμάνι της Σούδας και συνελήφθησαν έξι αλλοδαποί, μέλη του πληρώματος.

Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και εντοπισμό από αεροσκάφος Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., πραγματοποιήθηκε επιχείρηση περιπολικών σκαφών Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. και στελεχών των Λιμενικών Αρχών Παλαιοχώρας και Χανίων, ενώ συμμετείχε Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής Χανίων, που είχε ως αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ανωτέρω φορτηγού πλοίου, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.

Στη συνέχεια, οι δυνάμεις του Λ.Σ-ΕΛ-ΑΚΤ. επιβιβάστηκαν στο πλοίο, όπου σύμφωνα με τα δηλωτικά του φορτίου που προσκόμισε ο Πλοίαρχος, μεταφέρονταν 2.319 που περιείχαν τσιγάρα, χωρίς να φέρουν τα απαιτούμενα παραστατικά έγγραφα.

Επίσης, υπάλληλοι του Τελωνείου Χανίων που επιβιβάστηκαν στο πλοίο, μετά από έλεγχο, διαπίστωσαν ότι το πλοίο δεν έφερε φορτωτική, ενώ δεν υφίστατο τελωνειακό πρωτόκολλο σφράγισης από τελωνειακή αρχή.

Κατόπιν προηγούμενης ενημέρωσης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χανίων, η Λιμενική Αρχή Χανίων προέβη στη σύλληψη των 6 αλλοδαπών, μελών του πληρώματος, καθώς και στην κατάσχεση του πλοίου και του παράνομου φορτίου του.

Εντός της ημέρας οι συλληφθέντες θα προσαχθούν ενώπιον της αρμόδιας Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χανίων μαζί με το φάκελο της εις βάρος τους σχηματισθείσας δικογραφίας.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη 34χρονη για κλοπές σε γνωστά κοσμηματοπωλεία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ