Προφυλακίστηκαν ο Πετρακάκος και η σύντροφος του

Της Άννας Κανδύλη

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους ο Γιώργος Πετρακάκος και η σύντροφος του στους οποίους αποδίδονται τρεις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και σειρά πλημμελημάτων μετά την σύλληψη τους κατά την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στον Βόλο.

Ο Πετρακάκος σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με τρομοκρατικές πράξεις ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές παραδέχτηκε ότι τα όπλα του ανήκουν λέγοντας χαρακτηριστικά: 

“Τα όπλα ήταν δικά μου και ήταν αχρησιμοποίητα. Ήταν προφυλαγμένα μέσα σε κλειδωμένη ντουλάπα για να μην έχουν πρόσβαση η γυναίκα μου και τα παιδιά μου. Δεν έχω καμία σχέση με τρομοκρατικές πράξεις”.

Η σύντροφός του  φέρεται να αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή της στην υπόθεση λέγοντας ενώπιον του  ανακριτή: “Η ζωή που ζούσαμε ήταν απολύτως φυσιολογική. Εγώ ασχολιόμουν μόνο με την ανατροφή των δύο παιδιών μου. Τα όπλα δεν τα είχα δει, ήταν κρυμμένα. Είχα μάθει ότι ο σύντροφός μου είχε ποινική εμπλοκή όταν ήμουν έγκυος στο πρώτο μας παιδί”.

Ο συνήγορος της συντρόφου του  Πετρακάκου, Σπύρος Φυτράκης χαρακτήρισε την απόφαση λανθασμένη λέγοντας ότι 

” Από κανένα στοιχείο της δικογραφία δεν προκύπτει εμπλοκή της”. Η δεύτερη συνήγορος της Άννυ Παπαρούσσου επισήμανε ότι θα μπορούσε να της έχει επιβληθεί κατ’ οίκον περιορισμός. “Δεν έχει καμία σχέση με τις κατηγορίες που της αποδίδονται. Είναι μητέρα δύο παιδιών, δύο και τεσσάρων ετών τα οποία πλέον μένουν στην τύχη τους”, τόνισε. 

Το πρωί ο Πετρακάκος ,που σύμφωνα με την Αστυνομία ήταν στενός συνεργάτης του Νίκου Μαζιώτη, έδωσε  τυπική απολογία, για κατηγορίες που αφορούν υποθέσεις ληστειών και επιφυλάχθηκε να επανέλθει όταν ενημερωθεί για το σύνολο των στοιχείων της δικογραφίας. Και για αυτές τις περιπτώσεις αποφασίστηκε η προφυλάκιση του.

Οι υπόλοιποι  τρεις κατηγορούμενοι έλαβαν νέα προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν αύριο.

Διαβάστε επίσης.

Στον ανακριτή ο Γιώργος Πετρακάκος 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ