Στον ανακριτή ο Γιώργος Πετρακάκος

Ενώπιον του 17ου τακτικού ανακριτή οδηγήθηκε ο Γιώργος Πετρακάκος, η σύντροφος του και οι δύο συγκατηγορούμενοί τους, προκειμένου να απολογηθούν για τρεις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και σειρά πλημμελημάτων που τους βαραίνουν, μετά τη σύλληψη τους κατά τη διάρκεια επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε αφορά τα αδικήματα των τρομοκρατικών πράξεων, διακεκριμένης οπλοκατοχής και διακεκριμένης κλοπής, ενώ μεταξύ των πλημμελημάτων περιλαμβάνονται και τα αδικήματα της υπόθαλψης εγκληματία και της πλαστογραφίας.

Ο Γιώργος Πετρακάκος, που σύμφωνα με την Αστυνομία φέρεται να είναι στενός συνεργάτης του Νίκου Μαζιώτη, έδωσε νωρίτερα τυπική απολογία, κάνοντας μία δήλωση, για κατηγορίες που αφορούν υποθέσεις ληστειών, ενώ δεν είναι γνωστό μέχρι στιγμής αν θα τηρήσει ανάλογη στάση και όσον αφορά τις νέες κατηγορίες ενώπιον του 17ου τακτικού ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πετρακάκος φέρεται να αρνείται κάθε εμπλοκή του σε τρομοκρατικές ενέργειες και να υποστηρίζει πως είχε αποφασίσει να αποσυρθεί και να ασχοληθεί με τη γη. Η σύντροφος του, με την οποία έχει δύο ανήλικα παιδιά, φέρεται επίσης να αρνείται κάθε εμπλοκή της σε παράνομες πράξεις, τονίζοντας πως γνώριζε το παρελθόν του πατέρα των παιδιών της, αλλά αυτό δεν μπορεί να αποτελεί ποινικό αδίκημα για την ίδια.

Το στίγμα των θέσεων του ζευγαριού έχει δώσει από την αρχή ο συνήγορος τους Σπύρος Φυτράκης, ο οποίος μετά την άσκηση ποινικής δίωξης ανέφερε σε δηλώσεις του πως από τα δεδομένα της δικογραφίας δεν προκύπτει από κανένα σημείο «πως έχουμε τρομοκρατική οργάνωση» ενώ αναφερόμενος στην 36χρονη γυναίκα είχε τονίσει:

«Κανένα στοιχείο δεν έχει προστεθεί που να λέει ότι δυο όπλα σε μια ντουλάπα σε ένα σπίτι, ήταν χρησιμοποιημένα από την κοπέλα, ότι τα ήξερε ή έκανε κάποια δραστηριότητα παραβατική. Το να κάνεις δυο παιδιά με κάποιον που έχει παραβατική συμπεριφορά δεν τυποποιείται σε κάποιο αδίκημα. Πάμε σε άλλες εποχές έτσι. Ελπίζω από την ανάκριση να μην έχουμε προβλήματα με την κοπέλα και τα δυο ανήλικα παιδιά».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

«Καθαρά» τα όπλα που εντοπίστηκαν στο Βόλο – ΤΩΡΑ

Αγρότης ήθελε να γίνει ο Γιώργος Πετρακάκος

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ