“Φύλλο και φτερό” κάνει η Αντιτρομοκρατική τα κρησφύγετα του συνεργού του Μαζιώτη

Σε συνολικά τέσσερις συλλήψεις έχει προχωρήσει από το πρωί η Αντιτρομοκρατική εκ των οποίων οι τρεις κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης στην περιοχή του Βόλου και η τέταρτη στα βόρεια προάστια της Αθήνας.

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο τελευταίος καταζητούμενος των «ληστών του Διστόμου» και συνεργός του Νίκου Μαζιώτη, Γιώργος Πετρακάκος και μια 36χρονη γυναίκα, στενό συγγενικό πρόσωπο της οποίας είναι φυλακισμένο, καθώς φέρεται πως συμμετείχε σε επιθέσεις της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και συγκεκριμένα στην αιματηρή ληστεία στην Πάρο, όπου είχε χάσει τη ζωή του ένας οδηγός ταξί τον Αύγουστο του 2012.

Η 36χρονη σύμφωνα με πληροφορίες κυκλοφορούσε με τα πραγματικά της στοιχεία και στο όνομά της είχε ενοικιαστεί το διαμέρισμα στο κέντρο του Βόλου. Ακόμη συνελήφθησαν δυο αδέρφια – συνεργοί του Πετρακάκου- ένας σε ξενοδοχείο του Βόλου και ένας στην Αθήνα οι οποίοι είχαν περοφερειακό ρόλο.

Άντρες της Αντιτρομοκρατικής κάνουν “φύλλο και φτερό” τα κρησφύγετα των συλληφθέντων και συγκεκριμένα το σπίτι στο κέντρο του Βόλου, μια αποθήκη καθώς και σε ένα λυόμενο που βρίσκεται 7χλμ έξω από το Βόλο στο δρόμο προς το Πήλιο. Στα κρησφύγετα του Βόλου βρέθηκαν 2 Ι.Χ αυτοκίνητα κι ένα βανάκι τα οποία ερευνά η Αντιτρομοκρατική. Σημειώνεται ότι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο λυόμενο όπου ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει οι έρευνες. Και αυτό διότι εκτιμούν ότι το συγκεκριμένο σημείο ενδέχεται να είναι αποθηκευτικός χώρος είτε για εκρηκτικά, είτε για όπλα είτε για χρήματα από ένοπλες ληστείες.

Στο στόχαστρο των αρχών είναι επίσης και μια αγροικία στο Μώλο Φθιώτιδας όπου βρέθηκαν ένα τζιπ κι ένα αγροτικό όχημα.

Μέχρι τώρα έχουν βρεθεί ένα καλάσνικοφ, ένα πιστόλι γκλογκ, ένα λαπτοπ, κάμερες, δυο πλαστές ταυτότητες και πλάστό δίπλωμα του Γιώργου Πετρακάκου, κινητά τηλέφωνα, κάρτες SIM και τηλεκάρτες.

Όλα τα ευρήματα έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ για αποτυπώματα και DNA έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν ταυτοποιούνται με το “ορφανό” DNA που είχε εντοπιστεί στη μεζονέτα – κρησφύγετο των “ληστών του Διστόμου” στη Νέα Αγχίαλο του Βόλου.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε επίσης

Ο ρόλος της 36χρονης συντρόφου του Πετρακάκου

Πως οι Αρχές έφτασαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπόπτων στο Βόλο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ