Πως οι Αρχές έφτασαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπόπτων στο Βόλο

Τους τελευταίους μήνες οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τον εντοπισμό του καταζητούμενου συνεργού του αρχηγικού μέλους του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκου Μαζιώτη, είχαν επικεντρωθεί στην περιοχή του Βόλου.

Ο 36χρονος, γνωστός και ως «καρφάκιας» λόγω του κουρέματος του, καταζητούνταν από τις αρχές και σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, καθώς ήταν στην ομάδα των δραστών που συμμετείχαν στην  ληστεία που είχε σημειωθεί σε τράπεζα του Δίστομου στις 29 Αύγουστου του 2014, όπου τότε είχαν διαφύγει με φουσκωτό και είχαν πάρει ως όμηρο εργαζόμενο του υποκαταστήματος.

Οι έρευνες των Αρχών είχαν εστιάσει στο Βόλο και σήμερα εντοπίστηκε να περπατά μαζί μια γυναικά σε κεντρικό δρόμο της πόλης.

Με γρήγορες κινήσεις οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής τους συνέλαβαν χωρίς να αντισταθούν, ενώ λίγο μετά σε δωμάτιο ξενοδοχείου συνελήφθη ένα ακόμη άτομο.

Ήδη, οι τρεις συλληφθέντες οδηγούνται στην Αθήνα, όπου αναμένεται να σχηματιστεί σε βάρος τους δικογραφία από τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση της γυναίκας που συνελήφθη μαζί με τον «καρφάκια».

Πληροφορίες του Real Fm αναφέρουν πως η νεαρή γυναίκα δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις αρχές κατά το παρελθόν, όμως στενό συγγενικό της πρόσωπο είναι φυλακισμένο, καθώς φέρεται πως συμμετείχε σε επιθέσεις της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και συγκεκριμένα στην αιματηρή ληστεία στην Πάρο, όπου είχε χάσει τη ζωή του ένας οδηγός ταξί τον Αύγουστο του 2012.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνει και η ληστεία που είχε σημειωθεί στο νοσοκομείο «Σωτήρια» στις 25 Ιουνίου με λεία 125.000 ευρώ, τότε συμμετείχε μια γυναίακα, ενώ το αυτοκίνητο με το όποιο είχαν διαφύγει βρέθηκε καμένο σε μικρή απόσταση, κάτι που παραπέμπει σε επίθεση ομάδων του αντάρτικου πόλης. Οι αστυνομικές αρχές θέλουν να δουν από το υλικό του κλειστού κυκλώματος εάν ο σωματότυπος της γυναίκας παραπέμπει στη συγκεκριμένη ένοπλη ληστεία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο σπίτι όπου είχαν νοικιάσει βρέθηκε ένα καλάσνικοφ, ένα πιστόλι, αρκετά χρήματα και πλαστές ταυτότητες.

Επίσης, βρεθήκαν κινητά τηλεφωνά και λάπτοπ που θα σταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για ανάλυση.

Να υπενθυμίσουμε πως στις 29 Μαΐου στην Αγιά Βόλου, μετά από επιχείρηση της ΕΚΑΜ σε μονοκατοικία της περιοχής, είχε συλληφθεί ένας ακόμη συνεργός του «καρφάκια», ενώ ο δεύτερος είχε αυτοκτονήσει.

Μεγάλος στόχος της αντιτρομοκρατικής είναι ο εντοπισμός και η σύλληψη της Πόλας Ρούπα, όπου φέρεται πως ο «καρφάκιας» την είχε βοηθήσει πολύ στο να ξεφύγει από τους αστυνομικούς και να κρύψει τα ίχνη της.

Διαβάστε επίσης:

Τρεις συλλήψεις στο Βόλο – Στα χέρια της ΕΛΑΣ ο τελευταίος από τους ληστές του Διστόμου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ