Η διατροφική αξία του σκόρδου και της σκορδαλιάς

Το σκόρδο και οι θεραπευτικές του ιδιότητες δεν είναι κάτι καινούριο, καθώς είναι από τα παλαιότερα φυτά που χρησιμοποιούνταν για φαρμακευτικούς λόγους. 

Ιδιότητες του σκόρδου

Το σκόρδο περιέχει θειούχες ενώσεις με πιο γνωστή και σημαντική την αλλισίνη, η οποία του δίνει και τη χαρακτηριστική μυρωδιά. Είναι πλούσιο σε μαγγάνιο, σελήνιο και βιταμίνη C.

Δείτε τη συνέχεια στο boro.gr

 

Δείτε επίσης:

Γιατί μυρίζει το στόμα μας το πρωί;

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ