Αγνοούνται μετανάστες ανοιχτά της Μυτιλήνης

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό 26 αγνοούμενων μεταναστών ανοιχτά της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, τις πρώτες πρωινές ώρες ελικόπτερο της Frontex εντόπισε αναποδογυρισμένο πλοιάριο νοτιοανατολικά της Μυτιλήνης.

Περισυλλέγησαν 20 μετανάστες οι οποίοι ενημέρωσαν ότι μαζί τους βρίσκονταν άλλοι 26 άνθρωποι.

Αυτή την ώρα στην περιοχή διεξάγονται έρευνες από 2 πλωτά, ένα ελικόπτερο και αναμένεται να συνδράμουν στην επιχείρηση και ακόμα δύο πλωτά του Λιμενικού.

Την ίδια ώρα άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων μεταναστών σε θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Μυτιλήνης μετά τον εντοπισμό 13 μεταναστών χθες στη θάλασσα οι οποίοι δήλωσαν ότι επέβαιναν σε λέμβο η οποία ανετράπη και ότι σε αυτήν επέβαιναν 10 με 12 άτομα ακόμα. Από τη θαλάσσια περιοχή ανασύρθηκε χθες η σορός ενός 5χρονου κοριτσιού.

Έντεκα από τους μετανάστες, μεταξύ των οποίων και ένας που παρουσίασε συμπτώματα υποθερμίας, περισυνελέγησαν από πλωτό του λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή νησίδας “ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ”, ενώ σε έρευνα που διεξήγαγε από ξηράς περιπολικό όχημα της οικείας Λιμενικής Αρχής εντοπίστηκαν στην περιοχή “ΠΕΤΑΛΙΔΙ” Θέρμης, δύο ακόμη μετανάστες οι οποίοι είχαν εξέλθει μόνοι τους στην ακτή.

Διαβάστε επίσης:   

Σοκ στη Θεσσαλονίκη από το αιματηρό οικογενειακό επεισόδιο – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ