Θεσσαλονίκη – Ένταση στην πορεία για τη μνήμη του Παύλου Φύσσα

Ένταση σημειώθηκε με την ολοκλήρωση της πορείας, που πραγματοποιήθηκε απόψε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Την ώρα που η πορεία κατέληγε στην περιοχή της Καμάρας (στη συμβολή των οδών Εγνατία και Ιασωνίδου) άτομα που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο εκτόξευσαν αντικείμενα και βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών των ΜΑΤ, που επιχείρησαν να τους προσεγγίσουν και εκείνοι απάντησαν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Δεν προκλήθηκαν ζημίες, και ιδιοκτήτες καταστημάτων με πυροσβεστήρες έσβησαν μικροεστίες φωτιάς και η κατάσταση εκτονώθηκε.

Η πορεία ξεκίνησε από την Καμάρα και οι διαδηλωτές, που πρόσκεινται στον αντεξουσιαστικό χώρο, έφθασαν στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Δωδεκανήσου, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό. Εκεί είχαν παραταχθεί δυνάμεις της αστυνομίας, σχηματίζοντας φραγμό με κλούβες και τους εμπόδισαν να προσεγγίσουν το κτίριο, στην περιοχή των Δικαστηρίων, όπου βρίσκονται τα γραφεία της “Χρυσής Αυγής”.

Τελικά, μέσω της οδού Σαλαμίνος και της παραλιακής λεωφόρου Νίκης, έφθασαν στο σημείο εκκίνησης.

 

Πηγή φωτο: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Φθορές σε σούπερ μάρκετ στο Κερατσίνι – ΦΩΤΟ – ΤΩΡΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ