Έρχεται το… ξύλινο ποδήλατο

Ένα μέσο μεταφοράς αλλιώτικο από τα άλλα κατασκεύασε ένας επιπλοποιός από το Κουτσόχερο Λάρισας, δίνοντας σχήμα, φόρμα και «ζωή» σε ένα ξύλινο ποδήλατο.

Η δημιουργία ενός ποδηλάτου ο σκελετός του οποίου θα ήταν από ξύλο, αποτελούσε μία ιδέα που από καιρό γύριζε στο μυαλό του και η ευκαιρία η ιδέα να γίνει πραγματικότητα έγινε εφικτή σε συνεργασία με έναν φίλο του, μηχανικό-σχεδιαστή με τον οποίο συνδύασαν πρακτική και τεχνογνωσία ώστε να γεννηθεί το ξύλινο ποδήλατο.

Όπως αναφέρει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο κατασκευαστής, βιοτέχνης επίπλων Γιώργος Τσιούτσιας, δημιουργήθηκαν καλούπια για όλα τα ξύλινα μέρη-πάνω από εκατό-τα οποία με κατάλληλη επεξεργασία οδήγησαν σε ένα ενιαίο σύνολο που ανταποκρίνεται τεχνικά στην δομή και τις ανάγκες ενός ποδηλάτου και παράλληλα διαθέτει ξεχωριστή ομορφιά και φινέτσα.

Όλος ο σκελετός του ποδηλάτου αλλά και το τιμόνι είναι από ξύλο, ενώ μέχρι σήμερα έχουν κατασκευαστεί τρία ξύλινα ποδήλατα τα οποία έχουν ήδη πουληθεί και στόχος είναι να ξεκινήσει μία γραμμή παραγωγής για το ευρύ κοινό.

Ήδη υπάρχουν δύο σχέδια για αντρικό και γυναικείο ποδήλατο αλλά και για αγωνιστικό με άλλες προδιαγραφές, το βάρος, δε, του ξύλινου ποδηλάτου είναι περί τα 3,5 κιλά και τα ξύλα που χρησιμοποιούνται είναι δεσποτάκι, μαόνι και δρυς με ειδική επεξεργασία.

 

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονιστική ιστορία – Δώρο ζωής για τη 17χρονη Στέλλα

Ο Τιτανικός του “έκρυβε” μία μεγάλη και συγκινητική ιστορία – ΦΩΤΟ

Οριστικά τέλος το δωρεάν WiFi…

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ