Έκαναν αναλήψεις με την κάρτα 77χρονου που βρίσκεται σε κώμα

Δύο αετονύχηδες που χρησιμοποιούσαν κάρτες τραπεζών ενός 77χρονου που νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση στο Τζάνειο νοσοκομείο συνέλαβαν οι άνδρες του τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr ο ηλικιωμένος άνδρας νοσηλεύεται από τις 8 Αυγούστου στο νοσοκομείο ωστόσο τις τελευταίες εβδομάδες είχε παρατηρηθεί πως γίνονταν κινήσεις σε δύο τραπεζικούς του λογαριασμούς παρά το γεγονός ότι δεν έχει κανέναν συγγενή.

Από έρευνες που έγιναν σε συνεργασία με δύο τράπεζες διαπιστώθηκε ότι δύο άτομα είχαν καταφέρει να πραγματοποιήσουν αγορές που ξεπερνούν τις 16.000 ευρώ χρησιμοποιώντας τις κάρτες του 77χρονου.

Πως κατάφεραν να τους συλλάβουν

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως οι δύο δράστες είχαν πραγματοποιήσει παραγγελία για να παραλάβουν ποτά αξίας 2.500 ευρώ, όμως αντί για τους υπαλλήλους της κάβας μπροστά τους παρουσιαστήκαν ένστολοι που τους συνέλαβαν.

Το παρελθόν των απατεώνων

Οι δύο συλληφθέντες είναι παλιοί γνώριμοι των αρχών καθώς έχουν απασχολήσει για υποθέσεις πλαστογραφίας. Σε βάρος ενός εκ των δύο μάλιστα εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για παρόμοιο αδίκημα και ήδη έχει πάρει το δρόμο για τις φυλακές.

Οι έρευνες των αρχών δεν έχουν σταματήσει καθώς θέλουν να διαπιστώσουν εάν έχουν χρησιμοποιήσει και τους υπόλοιπους τραπεζικούς λογαριασμούς του 77χρονου, η περιουσία του οποίου αγγίζει το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Διαβάστε επίσης.

Μάθε που ψηφίζεις

Προσοχή: Υποδύονται υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ και εξαπατούν καταναλωτές

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ