Ανείπωτη τραγωδία στο φαρμακονήσι – 34 νεκροί ανάμεσά τους 15 παιδιά

Ανείπωτη είναι η τραγωδία που γράφεται στο Φαρμακονήσι, καθώς τις προηγούμενες ώρες στη θαλάσσια περιοχή του εντοπίστηκαν 34 άνθρωποι νεκροί, όταν σκάφος με άγνωστο αριθμό μεταναστών ανατράπηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται τουλάχιστον τέσσερα βρέφη και έντεκα μικρά παιδιά (έξι αγόρια και πέντε κορίτσια), ενώ ανάμεσα στα υπόλοιπα θύματα, οι σοροί των οποίων έχουν ανασυρθεί από τη θαλάσσια περιοχή, περιλαμβάνονται δέκα γυναίκες και εννέα άντρες. Οι σοροί των άτυχων μεταναστών έχουν μεταφερθεί στη Ρόδο για ιατροδικαστική εξέταση.

Όσον αφορά τους  διασωθέντες μετανάστες, φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία της Λέρου, ενώ  σε τραγική κατάσταση κατέφτασε μία γυναίκα που έχασε και τα δύο της παιδιά στο ναυάγι και συγκεκριμένα ένα μωρό 9 μηνών και ένα παιδί 9 ετών. Μία άλλη γυναίκα ούρλιαζε ψάχνοντας το παιδί της και άλλοι διασωθέντες της έλεγαν ότι έχει πνιγεί.

Το χρονικό

Το ναύαγιο έγινε γνωστό όταν το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας δέχθηκε τηλεφώνημα μέσω του αριθμού 112 ότι μετανάστες βρίσκονται σε κίνδυνο στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή. Άμεσα απογειώθηκε ελικόπτερο Super Puma και πλωτό του λιμενικού από τη Μυτιλήνη για τον εντοπισμό τους.

Άνδρες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών απεγκλώβισαν οκτώ νεκρούς πρόσφυγες που είχαν εγκλωβιστεί μέσα στο αμπάρι του ανατραπέντος σκάφους το οποίο έγινε γι’ αυτούς υγρός τάφος. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα 69 άνθρωποι διασώθησαν από τη θάλασσα και άλλοι 30 είχαν καταφέρει μόνοι τους να βγουν σε παραλία του Φαρμακονησίου. Δυστυχώς, εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να υπερβεί τους 40…

Οι έρευνες συνεχίζονται και σύμφωνα με το Λιμενικό, η εικόνα παραμένει ακόμα ασαφής αφού ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί πόσοι επέβαιναν πάνω στο ξύλινο σκάφος.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Διαβάστε επίσης:

Η ΝΔ για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι

ΠΑΣΟΚ: Η ώρα των αποφάσεων για την Ελλάδα και την Ευρώπη έχει φτάσει 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ