Ηράκλειο- Με σοβαρές ελλείψεις ξεκίνησε η σχολική χρονιά

Ξεκίνησε, σήμερα, η νέα σχολική χρονιά με σοβαρές ελλείψεις διδακτικού προσωπικού τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση του Νομού Ηράκλειου. Σε δύο Δημοτικά σχολεία και σε 35 νηπιαγωγεία του Νομού δεν έγινε αγιασμός σύμφωνα με εκπαιδευτικούς συνδικαλιστές ενώ τα κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση είναι περίπου 1000 και στη δευτεροβάθμια ξεπερνούν τα 300.

Παράλληλα εκτιμούν ότι από τη Δευτέρα θα φανούν τα προβλήματα των σχολείων αφού θα υπολειτουργούν μια και απουσιάζουν αρκετοί εκπαιδευτικοί. Την ίδια ώρα η σχολική χρονιά ξεκίνησε με τους καθιερωμένους αγιασμούς και τις ευχές από τον Περιφερειάρχη Κρήτης , τους δημάρχους του Νομού τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης κά που παραβρεθήκαν σε αγιασμούς σχολείων.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, επισκέφθηκε το πρώτο δημοτικό σχολείο Αρχανών όπου έδωσε τις , ευχές του. «Εύχομαι η νέα σχολική χρονιά που ξεκινά να βρει την μαθητική και την εκπαιδευτική κοινότητα της Κρήτης στις καλύτερες δυνατές συνθήκες, ούτως ώστε η μάθηση και η γνώση να είναι προσβάσιμες σε κάθε μαθητή» τόνισε ο Περιφερειάρχης.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Κρήτης από την πλευρά της, , «κάνει ότι είναι δυνατό, διεκδικώντας και διασφαλίζοντας τις καλύτερες συνθήκες, για την εξέλιξη της νέας σχολικής χρονιάς».

Ακόμη ευχήθηκε στους μαθητές καλή πρόοδο, στους εκπαιδευτικούς καλή δύναμη, ενώ εξέφρασε την συμπαράσταση του στους γονείς, «που καλούνται κάτω από δύσκολες συνθήκες να προσφέρουν τα απαραίτητα εφόδια στα παιδιά τους».

Σε χαιρετισμό του ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, Γιώργος Τερζάκης: με αφορμή τη σημερινή ημέρα ο καλωσόρισε τα «πρωτάκια» διαβεβαιώνοντας τα ότι «στο νέο τους, μακρύ, αδιάλειπτο, μα όμορφο ταξίδι στις θάλασσες της γνώσης θα είμαστε στο πλευρό τους».

Απευθυνόμενος στους μαθητές ο κ. Τερζάκης τους ζήτησε «μη σταματάτε να ονειρεύεστε, μη σταματάτε να βάζετε στόχους. Όλα είναι στο χέρι σας. Έχετε νιάτα, δύναμη και το μέλλον σας ανήκει· είστε η ελπίδα μας» ενώ προέτρεψε τους γονείς να στηρίξουν τα παιδιά τους στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουν.

Στους εκπαιδευτικούς ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης αφού ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά, με υγεία και δύναμη σημείωσε ότι «απαραίτητη, ωστόσο, είναι και η αισιοδοξία σε μια εποχή που ο ιστορικός χρόνος μοιάζει ανεπαρκής να «εγγράψει» όλες τις τρέχουσες κοινωνικές εξελίξεις.

Πρόσθεσε, εμείς που έχουμε την ευθύνη της διδασκαλίας και μεγάλου μέρους της διαπαιδαγώγησης οφείλουμε, υπερβαίνοντας προκαταλήψεις, στερεότυπα και ιδεοληψίες, να διευρύνουμε τους ορίζοντες των παιδιών μας και της κοινωνίας ώστε να επιβεβαιωθεί η ρήση του Ρήγα Φεραίου «Εκ των γραμμάτων γεννάται η προκοπή με την οποία λάμπουν τα ελεύθερα έθνη».

 

Διαβάστε επίσης:

Δεν παρέστησαν στον αγιασμό για να διαμαρτυρηθούν για τα κενά

Αγιασμός με πολλά κενά στα σχολεία

Koλατσιό- Τι πρέπει να τρώει ένα παιδί στο σχολείο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ