Ευχές του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου προς εκπαιδευτικούς και μαθητές

Παράκληση και προτροπή προς τους εκπαιδευτικούς να διδάξουν την αλήθεια μαζί με τη σοφία απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

«Μυείστε τα παιδιά στην αναζήτηση της γνώσης, στην ανακάλυψή της, στην κριτική και στην αμφισβήτησή της», τονίζει στο σχετικό μήνυμά του προς τους εκπαιδευτικούς, διότι «…Η πίστις μας δεν εστερεώθη από αμαθείς αγίους, αλλά από σοφούς και πεπαιδευμένους.» .

Μάλιστα, επισημαίνει ότι σήμερα που ζούμε «στους ερημικούς δρόμους των γκρίζων συνοικιών των χαμένων καιρών.» της άγνοιας, της έμφασης στο αποτέλεσμα, της απώλειας του παρελθόντος και της παρεμπόδισης του μέλλοντος, είναι αναγκαίο να αντισταθούμε σε αυτή τη δυσοίωνη εξέλιξη.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος, επιπρόσθετα, εκφράζει την επιθυμία του προς τους μαθητές και τις μαθήτριες των Γυμνασίων και Λυκείων «να προτρέψω όλους και όλες σας να αντισταθείτε σε κάθε ρεύμα ηττοπάθειας και μιζέριας, που απειλεί τη νιότη σας και τον ενθουσιασμό σας και να αγωνισθείτε με όρεξη και διάθεση για τον καταρτισμό σας. Η κατάκτηση της γνώσης και της αρετής ας είναι το καλύτερο εφόδιό σας για να είστε όχι μόνον ισάξιοι των Ευρωπαίων συμμαθητών σας, αλλά και πρωτοπόροι στην επιστήμη, στην καινοτομία, στην πρόοδο».

Προς τους μαθητές και τις μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δηλώνει ότι θέλει να ενώσει και τις δικές του ευχές «με τις προσπάθειες των καλών δασκάλων σας και των αγαπητών γονέων σας, ώστε η νέα σχολική χρονιά να φέρει σε όλους και όλες πολλούς καρπούς, χαρά, επιτυχία και μαζί το μεγάλο αγαθό της παιδείας».

Τέλος, δίνει σε όλους, εκπαιδευτικούς και μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ευχές για καλή και ευλογημένη χρονιά.

 

Διαβάστε επίσης:

Με 6.000 κενά ξεκινά η σχολική χρονιά

Ηράκλειο – Μεγάλα κενά στην εκπαίδευση

Εκατοντάδες κενές θέσεις στα σχολεία της Πελοποννήσου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ