Έκανε διαδικτυακές αγορές με κλεμμένα στοιχεία στη Σαντορίνη

Ένας 29χρονος συνελήφθη από άνδρες της Δίωξης Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη Σαντορίνη διότι πραγματοποίησε διαδικτυακές αγορές με απατηλή χρήση των στοιχείων τραπεζικής κάρτας αναλήψεων, άλλου κατόχου, ο όποιος υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από μήνυση που υπέβαλε ιδιώτης, κατά αγνώστων χρηστών του διαδικτύου, οι οποίοι στις 29 Αυγούστου  πραγματοποίησαν διαδικτυακές συναλλαγές, με απατηλή χρήση των στοιχείων της τραπεζικής του κάρτας αναλήψεων.

Όπως προέκυψε από την ενδελεχή αστυνομική και ψηφιακή έρευνα, οι άγνωστοι χρήστες είχαν πραγματοποιήσει τις απατηλές συναλλαγές σε διαδικτυακά καταστήματα, με παραλήπτες άτομα στη Σαντορίνη.

Επιπλέον, προέκυψε ότι η τελευταία παραγγελία, ήταν έτοιμη προς παραλαβή από το κατάστημα ΕΛ.ΤΑ. στη Θήρα.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε άμεσα το Αστυνομικό Τμήμα Θήρας Κυκλάδων.

Στη συνέχεια, αστυνομικοί έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση το χώρο και χθες (7/9/2015) το μεσημέρι συνέλαβαν τον 29χρονο, ο οποίος μετέβη εκεί για την παραλαβή της παραγγελίας.

Ο 29χρονος μετά τον σχηματισμό της δικογραφίας, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου.

 

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες, που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188

Στέλνοντας e – mail στο: [email protected]

Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBER ΚΙD

Μέσω twitter: @CyberAlertGR.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ