• Έντονη αντιπαράθεση στη δίκη της Χρυσής Αυγής

  2:08 μμ, Τρίτη 08 Σεπ 2015 2:08 μμ, Τρίτη 08 Σεπ 2015

  Υψηλοί τόνοι επικράτησαν λίγο πριν λήξει η σημερινή συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

  Οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν να συνεχιστούν οι συνεδριάσεις του Δικαστηρίου μετά τις εκλογές καθώς μεταξύ των κατηγορουμένων βρίσκονται υποψήφιοι βουλευτές που δεν μπορούν λόγω της δίκης να ανταπεξέλθουν στα προεκλογικά τους καθήκοντα αλλά και γιατί η διαδικασία βλάπτει την εικόνα τους.

  "Η κοινή γνώμη διαμορφώνεται ακόμα. Πρέπει να υπάρξει σιωπή από όλους μας για να καταλήξει ο ψηφοφόρος. Μόνο ένα κόμμα βρίσκεται σήμερα κατηγορούμενο. Πρέπει να διακόψετε για να μην υπάρχουν σκιές" σημείωσε ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Γιαννης Παγοροπουλος.

  Λόγω προσωπικού κωλύματος και λόγω της έναρξης της σχολικής περιόδου η πρόεδρος τελικώς ανακοίνωσε ότι το δικαστήριο θα συνεδριάσει εκ νέου στις 14 Σεπτεμβρίου.

  Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου και η πολιτική αγωγή τοποθετήθηκαν επί των ενστάσεων που τέθηκαν στις προηγούμενες συνεδριάσεις.

  Ειδικότερα, η εισαγγελέας ζήτησε από το δικαστήριο να απορριφθούν ως απαράδεκτες οι περισσότερες από τις ενστάσεις ακυρότητας της προδικασίας, επισημαίνοντας ότι έχει αποφανθεί σχετικά το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

  Έντονες ήταν οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των πληρεξουσίων δικηγόρων της πολιτικής αγωγής και των συνηγόρων υπεράσπισης, με τους τελευταίους να υποστηρίζουν οτι δεν μπορούν οι πολιτικώς ενάγοντες να τοποθετούνται για ζητήματα που αφορούν στα ηγετική στελέχη της Χρυσής Αυγής, που δικάζονται μόνο για εγκληματική οργάνωση.

  Χαρακτηριστικά, ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής σχετικά με την επίθεση του ΠΑΜΕ, κ. Θεοδωρόπουλος, προχώρησε σε σχετική δήλωση, μετά και την επισήμανση της προέδρου Μαρίας Λεπενιώτη ότι υπάρχουν κατηγορούμενοι, για τους οποίους δεν επιτρέπεται να τοποθετηθούν.

  "Διαμαρτύρομαι έντονα γιατί δεν μου επιτρέπεται να τοποθετηθώ επί των ενστάσεων κατηγορουμένων, όπως πράγματι το δικαστήριο έχει απαγορεύσει, αλλά αφορούν σε νομικά θέματα που αν γίνουν σεκτά, θα επηρεάσουν και τους κατηγορούμενους, που μας αφορούν", ανέφερε.

  Ο Τάκης Μιχαλόλιας, συνήγορος του Νικ. Μιχαλολιάκου, έκανε λόγο για ανοχή του δικαστηρίου αναφορικά με την πολιτική αγωγή, με αποτέλεσμα την έντονη αντίδραση της προέδρου της έδρας.

  Ο υπερασπιστής σχετικά με την εισαγγελική πρόταση, υποστήριξε ότι η ένσταση για το τεκμήριο αθωότητας δεν έχει κριθεί, προσθέτοντας: "θα έπρεπε να είχε μελετηθεί προσεκτικότερα το βούλευμα και λόγω του θορύβου που προκλήθηκε για την προδικασία και τις δραστηριότητες της εισαγγελικής αρχής".

  Διαβάστε επίσης:

  Αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα