Οι γυναίκες θα κρίνουν τον νικητή

Μήλον της Έριδος για τα δύο μεγάλα κόμματα θα αποτελέσει για μία ακόμη φορά το 14% των αναποφάσιστων που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις καθώς στην εκλογική αναμέτρηση της 20ής Σεπτεμβρίου θα καθορίσουν τον τελικό νικητή αφού ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής σύμφωνα με τις μετρήσεις κοινής γνώμης.

Το προφίλ των αναποφάσιστων θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την προεκλογική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ που εστιάζουν στην ομάδα των αναποφάσιστων με βάση τις νέες πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί μετά το δημοψήφισμα και την υπογραφή του νέου Μνημονίου.

Οι αναποφάσιστοι στην πλειοψηφία τους είναι γυναίκες, οι οποίες ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα μεταξύ 35-55 ετών (μέσος όρος στοιχείων ερευνών MARC και ALCO), είναι νοικοκυρές ή άνεργες και στην πλειοψηφία τους είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές. Η συγκεκριμένη κατηγορία είναι ευάλωτη στα μηνύματα φόβου αλλά και ελπίδας και δείχνει απογοητευμένη από την διαπραγμάτευση της κυβέρνησης λόγω των προσδοκιών που είχε δημιουργήσει στις εκλογές του Ιανουαρίου.

Οι γυναίκες αποτελούν το 58,4% του σώματος των αναποφάσιστων έναντι του 41,6% των ανδρών που ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία των 35-54 ετών (45,4%). Σε ποσοστό 44,7% στο σύνολο των αναποφάσιστων έχουν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου.

Πηγή: Έθνος

Δείτε επίσης:

Άγριος καυγάς στην ΕΡΤ – Αποχώρησε ο Σκουρλέτης – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ