Το μοιραίο λάθος του μοντέλου που συνελήφθη με 27 κιλά κοκαΐνης

Η αξία των 27 κιλών καθαρής κοκαΐνης που εντοπίστηκε σε αποθήκη του Ασπροπύργου ξεπερνά το 1,5 εκατομμύρια ευρώ. Μέλη του κυκλώματος ένα γνωστό μοντέλο που τα τελευταία χρόνια αγωνιζόταν σε ομάδα μπέιζμπολ και δύο αλλοδαποί. 

Πως έφτασε στην Ελλάδα η κοκαΐνη

Όπως πρόεκυψε, από τις αρχές του 2015, ο 48χρονος από τη Γουιάνα, και το 38χρονο πρώην μοντέλο, αναζητούσαν τη διάνοιξη διόδων εισαγωγής κοκαΐνης στην Ελλάδα, με σκοπό τη διακίνησή της, τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. 

Στο πλαίσιο αυτό στις αρχές του καλοκαιριού, κατόπιν συνεννοήσεων μεταξύ των μελών της εγκληματικής οργάνωσης στην Γουιάνα και την Ελλάδα, απεστάλη με container νόμιμο φορτίο ΣΚΡΑΠ, το οποίο αφίχθη στο λιμάνι του Πειραιά και αποτελούσε δοκιμαστική αποστολή, εκ μέρους του εγκληματικού δικτύου, ενόψει της επικείμενης εισαγωγής κοκαΐνης στην Ελλάδα. 

Στις 29 Αυγούστου, αφίχθησαν στο λιμένα του Πειραιά, δύο ακόμα εμπορευματοκιβώτια με φορτίο επίσης ΣΚΡΑΠ, εκ των οποίων το ένα περιείχε ποσότητα κοκαΐνης, κρυμμένη σε άξονες οχημάτων. 

Χθες αποφασίστηκε από τα μέλη της οργάνωσης η μεταφορά της κοκαΐνης σε αποθηκευτικό χώρο στον Ασπρόπυργο, όπου είχαν μεταφερθεί όλες οι ποσότητες του ΣΚΡΑΠ. 

Για το σκοπό αυτό στις αποθήκες έφτασε το μοντέλο και ο 38χρονος υπήκοος Ολλανδίας, οι οποίοι συνελήφθησαν. Παράλληλα, την ίδια ώρα συνελήφθη σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών και ο 48χρονος υπήκοος Γουιάνας, οργανωτικό μέλος της μεταφοράς. 

Το λάθος του κυκλώματος 

Το 38χρονο πρώην μοντέλο σύμφωνα με αστυνομικές πηγές «διαφήμιζε» το τελευταίο χρονικό διάστημα ότι θα φέρει στην Ελλάδα μεγάλη ποσότητα καθαρής κοκαΐνης κάτι που αποδείχτηκε μοιραίο.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η συγκεκριμένη ποσότητα που εντοπίστηκε ήταν η πρώτη που έφτασε στην Ελλάδα για λογαριασμό του κυκλώματος.

Διαβάστε επίσης.

Συνελήφθη μοντέλο με 27 κιλά κοκαΐνης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ