Δήμαρχος Λέσβου: Κινδυνεύω να χάσω το σπίτι μου και να μπω φυλακή

SOS εκπέμπει ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός μέσω του Realfm 97,8, λέγοντας ότι η κατάσταση στο νησί είναι εκρηκτική και ότι με τον τρόπο που λειτουργεί αυτή τη στιγμή ο δήμος για να καλύψει τις ανάγκες που έχουν προκύψει, κινδυνεύει να πάει φυλακή.

Μιλώντας στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα και της Αγγελικής Λάζου τόνισε:  “Λέω εδώ και πολύ καιρό ότι κρατώ στα χέρια μου μια βόμβα, καίγεται το φιτίλι και πρέπει να το σβήσουν πριν φτάσει στο να γίνει η έκρηξη. Τώρα είμαστε στο σημείο μηδέν της έκρηξης. Έχω ζητήσει απεγνωσμένα να κηρυχθεί ο τόπος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δεν έχει γίνει. Έχω στείλει επιστολή στην πρωθυπουργό για το θέμα αυτό, σήμερα έκανα ένα κάλεσμα ως ύστατη προσπάθεια πίεσης να μην συμμετάσχουμε καν στις εκλογές”.

Ο κ. Γαληνός είπε ότι στη Λέσβο βρίσκονται περίπου 20.000 πρόσφυγες οι οποίο “περιφέρονται στη Μυτιλήνη και σε άλλες περιοχές που τελούν υπό κατάληψη, ενώ κάθε λίγο και λιγάκι γίνεται φασαρία μεταξύ τους”. “Λίγο απέχει από το να γίνει και φασαρία μεταξύ δικών μας και ξένων. Αν συμβεί αυτό τότε θα μιλάμε για ολοκαύτωμα, τότε δεν θα μπορούμε να συγκρατήσουμε τα πράγματα”. Η πραγματικότητα, επανέλαβε, είναι ότι βρισκόμαστε σε έκτακτη ανάγκη.

Ο δήμαρχος Λέσβου ζητά να του στείλουν επιπρόσθετο μηχανολογικό εξοπλισμό για “να πλένουμε και να απολυμαίνουμε τους δρόμους.  Πρέπει να δουλεύουμε όλο το 24ωρο”.

“Να μου δοθεί επίσης η δυνατότητα να πάρω και κάποια άλλα άτομα, που παίρνω μεν άλλα έξω από διαδικασίες. Κινδυνεύω αυτή τη στιγμή με τον τρόπο που λειτουργώ να μου χρεώσουν τα ποσά τα οποία διαθέτω, κινδυνεύω  να χάσω το σπίτι μου, να μπω φυλακή. Αλλά είναι η κατάσταση τέτοια που θα θρηνήσουμε θύματα. Εγώ είμαι υποχρεωμένος να κινηθώ έτσι γιατί ξέρω ότι έτσι κάνω το καθήκον μου και αναλαμβάνω όλες τις ευθύνες. Επιτέλους ας τις αναλάβουν κι άλλοι” κατέληξε ο κ. Γαληνός.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Ο δήμαρχος Λέσβου απειλεί να μην στηθούν κάλπες στο νησί 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ