Νέο επεισόδιο στη κόντρα του Ψινάκη με τους αρχαιολόγους του ΚΑΣ– ΒΙΝΤΕΟ

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ του Ηλία Ψινάκη και των αρχαιολόγων μετά την ανακοίνωση των τελευταίων που κάλεσε την ηγεσία των Υπουργείων Τουρισμού και Πολιτισμού να πάρει σαφή θέση αντίθεσης και καταδίκης «αυτής της πρωτοφανούς στο δημόσιο λόγο σεξιστικής αθλιότητας και χυδαιολογίας» σε ότι αφορά τους χαρακτηρισμούς που επέδωσε ο δήμαρχος Μαραθώνα κατά τη διάρκεια της συναυλίας της Άλκιστης Πρωτοψάλτη στον δήμο.

«Δεν βγάζεις άκρη. Είναι ανόητοι» είπε χαρακτηριστικά σήμερα ο κ. Ψινάκης και συνέχισε: «Το ΚΑΣ, Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, αντί να στέλνει μηνύματα γιατί δεν κάνει κάτι» σχετικά με έναν Μυκηναϊκό τύμβο, που υπάρχει στην περιοχή του Μαραθώνα  και έχει μείνει ανεκμετάλλευτος.

Όπως σημείωσε ο δήμαρχος Μαραθώνα: «Ο μόνος τρόπος που μπορώ εγώ να βοηθήσω τον τόπο είναι εσείς και ο κόσμος. Εμείς όλοι στον Μαραθώνα είμαστε ενωμένοι» προσπαθώντας για τον «Μαραθώνιο που έχουμε μπροστά μας». «Το μόνο που μπορείς να προβάλεις είναι τον Μαραθώνα και τα αρχαία. Τα αρχαία δεν είναι στο χέρι μας και δεν μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε μόνη μας, γιατί απαγορεύεται από το ΚΑΣ».

 

Δείτε το βίντεο του ΣΚΑΪ:

 

 

Διαβάστε επίσης:

Για “σεξιστική αθλιότητα” κατηγορεί τον Ψινάκη ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων

Τα “γαλλικά” του Ψινάκη στη συναυλία της Πρωτοψάλτη – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ