Φωτογραφίες από το φορτίο του πλωτού οπλοστασίου

Κρυμμένα πίσω από συρταριέρες, ντουλάπια και πλαστικά χαλάκια γυμναστικής είχαν τοποθετήσει τα χιλιάδες όπλα και σφαίρες οι διακινητές στο πλωτό οπλοστάσιο HADDAD 1.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του λιμενικό σώματος έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία εκφόρτωσης των 14 εμπορευματοκιβωτίων, ωστόσο από τα στελέχη του λιμενικού έχουν ανοιχτεί μόλις δύο όπου εντοπίστηκαν συνολικά 491.950 σφαίρες των 9mm και περίπου 5.000 καραμπίνες αστυνομικού τύπου. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο οπλισμός είχε φορτωθεί στο λιμάνι ISKENDEROUN Τουρκίας. Το φορτηγό πλοίο, σημαίας Βολιβίας, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε, πρωινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή 20 ν.μ. νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συνοδευτικά έγγραφα του φορτίου του πλοίου, δεν αναφέρουν την ύπαρξη των όπλων και πυρομαχικών, ενώ τα όπλα και πυρομαχικά ήταν επιμελώς κρυμμένα.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης αναφορικά με το περιστατικό προέβη στην ακόλουθη δήλωση: “Για τη σημερινή νέα επιτυχία εντοπισμού και κατάσχεσης πλοίου μεταφοράς παράνομου φορτίου οπλισμού, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο Λιμενικό Σώμα και στα στελέχη που συμμετείχαν σε αυτή την επιχείρηση. Οι συντονισμένες προσπάθειες, η αμεσότητα στις επιχειρήσεις, το υψηλό αίσθημα επαγγελματισμού, η σοβαρότητα στην προετοιμασία και ο συνδυασμός όλων των πληροφοριών, οδήγησαν στο να εντοπισθεί το εν λόγω πλοίο και η μεγάλη ποσότητα όπλων και πυρομαχικών. Η καταμέτρηση όπλων και πυρομαχικών συνεχίζονται και ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε και περισσότερα στοιχεία για αυτή την υπόθεση. ”

Διαβάστε επίσης.

Χιλιάδες όπλα και σφαίρες στα αμπάρια του φορτηγού πλοίου – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ