Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στη Μυτιλήνη

Υπό μερικό έλεγχο από τη Δευτέρα στις 11 το βράδυ η πυρκαγιά που έκαψε πάνω από 4.000 στρέμματα σε Αγία Μαρίνα, Αμαλή και Χαραμίδα στη Μυτιλήνη.

Η μάχη των επίγειων δυνάμεων της πυροσβεστικής, αλλά και εθελοντών, με τις μικρές εστίες από αναζωπυρώσεις ήταν ολονύκτια.

Το έργο της κατάσβεσης σήμερα επικεντρώνεται στα ελαιόδεντρα, που συνεχίζουν να καίγονται.

Ευθύνες στη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού απέδωσε ο Πρόεδρος των Λουτρών, Βασίλης Μαμώλης, μιλώντας στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ, επισημαίνοντας πως τα αεροσκάφη Καναντέρ πραγματοποίησαν ελάχιστες ρίψεις και αποχώρησαν.

“Δώσαμε σκληρή και άνιση μάχη με φλόγες που ξεπερνούσαν τα δέκα μέτρα. Κινδύνεψαν πυροσβέστες και πολίτες που βοηθούσαν στο έργο της κατάσβεσης και έγινε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό. Είναι άδικο να δεχόμαστε κριτική από όσους δεν γνωρίζουν τι πραγματικά συνέβη. Το πρώτο ζεύγος αεροσκαφών Καναντέρ αποχώρησε γρήγορα διότι το ένα από τα δύο παρουσίασε βλάβη και αμέσως αντικαταστάθηκαν από άλλο ζεύγος. Ακόμα έσπευσαν τέσσερα ελικόπτερα στο νησί και από αέρος η δύναμη ήταν αρκετά μεγάλη” δήλωσε ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βορείου Αιγαίου Ελευθέριος Ελευθεριάδης.

Σύμφωνα με το lesvospost, εκατοντάδες στρέμματα πευκοδάσους, θαμνωδών εκτάσεων και ελαιοκαλλιεργειών έκαψε η μεγάλη δασική πυρκαγιά που ξέσπασε στις 9 το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή μεταξύ των χωριών Αγία Μαρίνα και Ταξιάρχες νότια της πόλης της Μυτιλήνης.

Οι περισσότερες από τις εστίες φωτιάς, έχουν περιοριστεί, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

 

Διαβάστε επίσης:

Σε ύφεση η φωτιά στο Ξυλόκαστρο

Στάχτη 2.500 στρέμματα στη Μυτιλήνη

ΒΙΝΤΕΟ από την πύρινη λαίλαπα στη Μυτιλήνη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ