«Ένα σοβαρό κράτος έχει σύνορα»

Την άποψη ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ασκεί και αποτρεπτική πολιτική για τους μετανάστες εκφράζει μέσω της Realnews ο Γιάννης Πανούσης, ενώ o Πρόεδρος της Δημοκρατίας και o Αλέξης Τσίπρας επιμένουν πως θα πρέπει να πραγματοποιηθεί νέα Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς η έως τώρα πολιτική των Βρυξελλών απέτυχε παταγωδώς.

«Η Ελλάδα θα έπρεπε να ασκεί και αποτρεπτική πολιτική στο μεταναστευτικό», απαντά χαρακτηριστικά στην «R» ο Γ. Πανούσης. «Εγώ πιστεύω ότι ένα σοβαρό κράτος έχει σύνορα και θα πρέπει να τα περιφρουρεί», τονίζει.

Η Αθήνα γνωρίζει πως στα ανατολικά σύνορα της χώρας παραμονεύουν πάνω από 2 εκατ. πρόσφυγες, χωρίς όμως να μπορεί να εκτιμήσει πόσοι εξ αυτών θα επιχειρήσουν να φτάσουν στα ελληνικά νησιά. Η εκτίμηση της κυβέρνησης για το κύμα προσφύγων υπήρξε λανθασμένη, γι’ αυτό και βρέθηκε σε μεγάλο βαθμό απροετοίμαστη για την αντιμετώπιση του προβλήματος. 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στο πρώτο επτάμηνο του 2015 το ποσοστό των συλληφθέντων αλλοδαπών για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα αυξήθηκε κατά 388,7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 

Πηγή:real.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ