Ένταση στα σύνορα Ελλάδας – Σκοπίων – ΦΩΤΟ

Ένταση επικρατεί αυτή τη στιγμή στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Γευγελής και Ειδομένης, καθώς πολλοί πρόσφυγες, που είναι εγκλωβισμένοι, διαμαρτύρονται έντονα, ζητώντας να τους επιτρέψουν οι δυνάμεις της αστυνομίας των Σκοπίων να εισέλθουν στο έδαφος της χώρας.

Ειδικές δυνάμεις της σκοπιανής αστυνομίας, με γκλομπ στα χέρια, προσπαθούν να κατευνάσουν τους διαμαρτυρόμενους πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ επιτρέπουν σε ευπαθείς ομάδες -κυρίως γονείς με παιδιά- να περάσουν το μπλόκο και το αγκαθωτό σύρμα που έχουν στήσει κατά μήκος της ουδέτερης ζώνης, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Αρκετοί μετανάστες έχουν λιποθυμήσει και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

Με δάκρυα στα μάτια, κατάκοποι, αλλά περιχαρείς που μπόρεσαν να περάσουν τα σύνορα και να απεγκλωβιστούν από την ουδέτερη ζώνη, περίπου 300 πρόσφυγες και μετανάστες συρρέουν στον σιδηροδρομικό σταθμό της Γευγελής και κατευθύνονται απευθείας στα γκισέ για να εκδώσουν το πολυπόθητο εισιτήριο με προορισμό το Ταμπάνοβτσε, στα σύνορα με τη Σερβία.

Λίγο νωρίτερα, αστυνομικοί της ΠΓΔΜ είχαν επιτρέψει σε ολιγομελείς ομάδες -κυρίως οικογένειες με παιδιά- να περάσουν τη μεθόριο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θα αναχωρήσουν με έκτακτο δρομολόγιο των τρένων, γύρω στις 8:30 το βράδυ, για το Ταμπάνοβτσε.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων “ΜΙΑ”, οι ομάδες του Ερυθρού Σταυρού που βρίσκονται στην περιοχή παρείχαν βοήθεια σε 125 άτομα, μεταξύ των οποίων και 16 έγκυες.

 

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα φροντίζουν τραυματισμένους πρόσφυγες

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ