Βούλιαξε ο δείκτης βιωσιμότητας στην Αθήνα

Η κρίση χρέους έχει ρίξει κατά 6% το επίπεδο βιωσιμότητας στην Αθήνα την τελευταία 5ετία και την κάνει τη μοναδική πόλη στην ευρωζώνη η οποία ζει σε συνθήκες κάτω του μέσου όρου.

Ο ετήσιος δείκτης βιωσιμότητας του Economist Intelligence Unit δείχνει ότι η Αθήνα έχει πέσει από 77,5 σε 75,3 μονάδες το τελευταίο έτος, ενώ το σημείο που θεωρείται κομβικό σε σχέση με την επιδείνωση του επιπέδου ζωής είναι το 80.

Στις 140 συνολικά πόλεις βάσει αυτού του δείκτη η Αθήνα έπεσε στην 72η θέση από την 69η που κατείχε. Είναι τόσο χαμηλή η βαθμολογία που το Economist Intelligence Unit προτείνει ότι σε περίπτωση που ένας εργαζόμενος αναγκαστεί να μετακομίσει σε μία τέτοια πόλη για λόγους εργασίας, θα πρέπει να λάβει επιπλέον επίδομα από τον εργοδότη.

Άλλες πόλεις που σημείωσαν απότομη πτώση κατά τα πέντε τελευταία έτη είναι στη Μέση Ανατολή, Δαμασκός, Τρίπολη, Τύνιδα, Κάιρο και Μπαχρέιν, καθώς και το Ντιτρόιτ που χρεοκόπησε το 2013 με χρέος 18,5 δισ. δολάρια. Το Κίεβο, το οποίο έχει πέσει κατά 26% από το 2010, η Μόσχα και η Αγία Πετρούπολη.

 

Δείτε επίσης

ΙΝΕ – ΓΣΕΕ: Η στρατηγική της λιτότητας έχει αποτύχει

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ