Σε ακατοίκητο νησάκι των Σποράδων εγκαταλείφθηκαν Σύροι μετανάστες

Εγκαταλειμμένοι στην ακατοίκητη νήσο Περιστέρα, βόρεια της Αλοννήσου, εντοπίστηκαν 53 Σύροι μετανάστες από τη Λιμενική Αρχή Σκιάθου. Ανάμεσα τους οχτώ παιδιά, ηλικίας από 1 ως 6 ετών, και 15 γυναίκες.

Οι μετανάστες εγκαταλείφθηκαν εκεί από δουλέμπορο και για να ειδοποιήσουν ότι βρίσκονται στη νήσο, άναψαν φωτιά με αποτέλεσμα να καούν δύο στρέμματα έκτασης. Ευτυχώς δεν υπήρχαν δυνατοί άνεμοι γιατί θα είχε επεκταθεί η φωτιά αλλά και οι ίδιοι θα κινδύνευαν να καούν ζωντανοί.

Το απόγευμα της Παρασκευής ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης και μεταφοράς τους και οι άνδρες του Λιμενικού τούς μετάφεραν σε χώρο μπροστά από το δημαρχείο της Αλοννήσου.

Οι 53 Σύριοι μετανάστες αργά τη νύχτα επιβιβάστηκαν στο οχηματαγωγό «EXPRESS SKIATHOS», το οποίο τους μετέφερε στο λιμάνι του Βόλου, όπου στις 4 τα ξημερώματα οι άνδρες της Λιμενικής Αστυνομίας τους παρέδωσαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, για να προωθηθούν μετά τις απαραίτητες ταυτοποιήσεις στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων που λειτουργεί στον Βόλο.

Διαβάστε επίσης:

Στις 12 το μεσημέρι στην Κω το πλοίο για την φιλοξενία μεταναστών

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ