Δε φεύγουν για Πάσχα

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα. Αυξημένη είναι η κίνηση στην Εθνική Οδό, στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, στα ΚΤΕΛ και στο λιμάνι του Πειραιά.

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος 416 πτήσεις είναι προγραμματισμένες για σήμερα, ενώ οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για το Πάσχα είναι η Κέρκυρα, η Μαδρίτη και η Λιόν, σύμφωνα με τον υπεύθυνο Τύπου κ. Τσιμπίδη.

Αυξημένη είναι η κίνηση και στο Λιμάνι του Πειραιά. Τα πλοία για Κυκλάδες αναχωρούν γεμάτα με προορισμό κυρίως τη Μύκονο, την Πάρο, την  Νάξο και την Τήνο, ενώ ένα μικρό ποσοστό μόλις 5% επιλέγει να ταξιδέψει στις Δυτικές Κυκλάδες.”Κανονικά και χωρίς προβλήματα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των λεωφορείων από το Σταθμό μας, στη Θεσσαλονίκη”, δήλωσε ο πρόεδρος του υπεραστικού σταθμού ΚΤΕΛ “Μακεδονία”, Χρήστος Λιούπας.Σχετικά με την κίνηση, ενόψει των εορτών του Πάσχα, είπε ότι είναι ιδιαίτερα αυξημένη, με την πληρότητα στα λεωφορεία τού ΚΤΕΛ να αγγίζει το 100%.Στο μεταξύ, η κίνηση -μέχρι στιγμής- στα διόδια των Μαλγάρων, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών, γίνεται ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.Μετά την αναστολή της απεργίας των οδηγών ΚΤΕΛ, πραγματοποιούνται κανονικά όλα τα δρομολόγια των λεωφορείων και αρκετοί είναι οι εκδρομείς που επέλεξαν να αποδράσουν από το “κλεινόν άστυ” με το λεωφορείο μετά τη λήξη της απεργίας.

Στην Εθνική Οδό αυξημένη είναι η κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου από το Χαϊδάρι έως τα διυλιστήρια, ενώ προβλήματα παρατηρούνται πριν το τούνελ της Κακιάς Σκάλας.

Αυξημένη είναι και η κίνηση στην  Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα εξόδου από Λιοσίων έως Αχαρνών. Σε επιφυλακή είναι η τροχαία για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και στο Πέταλο Μαλιακού.

Η φετινή έξοδος για το Πάσχα είναι μειωμένη σε σύγκριση με το 2011. Μέχρι τη 1 το μεσημέρι από τα διόδια της Ελευσίνας είχαν περάσει 24.600. Πέρυσι την Μ. Πέμπτη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας είχαν περάσει 14.300 αυτοκίνητα, ενώ και για τις τρεις μέρες εξόδου, μέχρι και Μ.Σάββατο δηλαδή ο αριθμός έφτασε τις 180.000.

Από τα διόδια των Αφιδνών έως τις 12 το μεσημέρι είχαν περάσει σχεδόν 17.000 αυτοκίνητα. Πέρυσι την Μεγάλη Πέμπτη καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας είχαν περάσει σχεδόν 59.000 αυτοκίνητα, ενώ και για τις τρεις μέρες εξόδου, μέχρι και Μ.Σάββατο δηλαδή, συνολικά 180.000.   

   

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ