Ετοιμάζονται για….πόλεμο!

Χιλιάδες ρουκέτες αναμένεται και φέτος να εκτοξευτούν στο Βροντάδο της Χίου το βράδυ της Ανάστασης, ανάμεσα στις εκκλησίες της Παναγίας Ερειθιανής και του Αγίου Μάρκου, στο πλαίσιο διεξαγωγής του εθίμου του ρουκετοπόλεμου.Παρά την οικονομική κρίση, σύμφωνα με πληροφορίες τα συνεργεία έχουν κατασκευάσει περισσότερες ρουκέτες από πέρσι, που μπορεί να φτάσουν μέχρι και τις 150.000!

Προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή θωράκιση των δύο γειτονιών που βάλλονται από τα «πυρά» μέχρι και αύριο, Μεγάλη Παρασκευή, θα εκτελούνται εργασίες τοποθέτησης συρματοπλεγμάτων.Την ίδια στιγμή εθελοντές θα συμβάλλουν το Μ. Σάββατο προκειμένου να διευκολυνθεί η κίνηση, καθώς και για τη λήψη μέτρων πυρασφάλειας ή κατάσβεσης πυρκαγιών.

Πάντως, όσοι επισκέπτες και ντόπιοι θέλουν να ρίξουν τη δική τους ρουκέτα, θα μπορέσουν να το κάνουν το βράδυ της Κυριακής, από τις 8.30 και μετά, στο Γούβι, όπου θα γίνει ελεγχόμενη ρίψη με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και της Δημοτικής Κοινότητας Βροντάδου.  Πηγή: alithia.gr 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ