Εισαγγελική παρέμβαση για ενδεχόμενη παραβίαση των capital controls

Της Άννας Κανδύλη

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου προκάλεσαν οι δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα αλλά και σχετικά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία πολίτες αλλά και πολιτικοί χρησιμοποιώντας “παράθυρα ή γνωριμίες” κατάφεραν να ξεπεράσουν το εμπόδιο των capital controls.

Την ίδια ώρα μάλιστα που το Χρηματιστήριο Αθηνών παρέμενε κλειστό ακριβώς για να αποφευχθεί η έμμεση φυγή κεφαλαίων απο το τραπεζικό σύστημα.

Ο κ. Ντογιάκος με παραγγελία του ζητά από τον αναπληρωτή διευθύνοντα της Εισαγγελίας Εφετών Γιώργο Γεράκη να διενεργήσει ο ίδιος προσωπικά προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελιών αλλά και το ενδεχόμενο τέλεσης αξιόποινων πράξεων εκ μέρους οποιουδήποτε, όπως φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Λόγω δε της σοβαρότητας του θέματος που ενδεχομένως να ακουμπήσει και πολιτικά πρόσωπα, ο κ. Ντογιάκος ζήτησε τη συνδρομή προς τον Εισαγγελέα Γεράκη και άλλων αρμοδίων ανακριτικών αρχών. Μεταξύ αυτών, της Εισαγγελίας Διαφθοράς, των εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος, της οικονομικής αστυνομίας και του ΣΔΟΕ.

Διαβάστε επίσης.

Μάρδας: Δεν κάνω bullying στην Κωνσταντοπούλου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ