Άγνωστοι παραβίασαν τραπεζικό λογαριασμό

Μια σοβαρή υπόθεση υποκλοπής κωδικών από τραπεζικό λογαριασμό ενός 56χρονου αναμένεται να απασχολήσει την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Ο τραπεζικός υπάλληλος, που διατηρεί λογαριασμό, τον οποίο διαχειρίζεται μέσω e-banking, διαπίστωσε ότι στις 10 Ιουνίου είχαν μεταφερθεί από τον λογαριασμό του 1.754 ευρώ σε λογαριασμό ενός άγνωστου σ’ αυτόν Αθηναίου.

Ο 56χρονος τραπεζικός ενημέρωσε σχετικά την τράπεζα, που διαπίστωσε μετά από έλεγχο ότι είχε γίνει χρήση τόσο των κωδικών πρόσβασης όσο και του κωδικού ασφαλούς σύνδεσης στο σύστημα, ο οποίος αντλείται ηλεκτρονικά μέσω ειδικού μηχανήματος με κλειδάριθμους.

Η τράπεζα μάλιστα φέρεται να επικοινώνησε με τον αποδέκτη των χρημάτων ο οποίος αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις, σύμφωνα με την ιστοσελίδα dimokratiki.gr.

Από την μέχρι τώρα έρευνα πιθανολογείται ότι γνωστοί δράστες, αφού απέκτησαν πρόσβαση στους κωδικούς του λογαριασμού e-banking του εν συνεχεία συγχρόνισαν αυτούς με ειδική εφαρμογή για smart phones, που παράγει και τον κλειδάριθμο της ασφαλούς σύνδεσης και μετέφεραν από τον λογαριασμό του τα χρήματα.

Διαβάστε επίσηςQ

Αρνείται την ομολογία της η “μαύρη χήρα” – ΒΙΝΤΕΟ

Πήγε στα ΚΕΠ και της είπαν ότι είναι … νεκρή – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ