Σχετικά μικρές οι ζημιές στο Κουνουπέλι Ηλείας από τη φωτιά

Σχετικά μικρές είναι οι ζημιές που προκάλεσε, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της περασμένης Τρίτης στην δασική περιοχή Κουνουπέλι της Ηλείας, η οποία βρίσκεται δίπλα ακριβώς από το προστατευόμενο δάσος της Στροφυλιάς.

Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό που έχει γίνει, έχουν καεί περίπου 150 στρέμματα πευκοδάσους, αλλά όπως τονίζεται, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν το πύρινο μέτωπο στο Κουνουπέλι να το κρατήσουν μακριά από την Στροφυλιά.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε αυτό βοήθησε και η συνδρομή που είχαν από τον δήμο της Δυτικής Αχαΐας και τον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου, «είχαμε φροντίσει, πριν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου να πάρουμε τα μέτρα μας» και προσθέτει: «Είχαμε καθαρίσει και συντηρήσει όλους τους δρόμους πρόσβασης, ώστε σε περίπτωση πυρκαγιάς να είναι ανεμπόδιστη η κυκλοφορία των πυροσβεστικών οχημάτων».

Ακόμη, ανέφερε ότι ο δήμος διαθέτει ένα βυτιοφόρο όχημα, που μεταφέρει 20 τόνους νερού, το οποίο εφοδίαζε κατά την διάρκεια της φωτιάς τα πυροσβεστικά οχήματα, ενώ συμπλήρωσε, ότι ο δήμος διαθέτει και δικά του μικρά πυροσβεστικά οχήματα. 

 

Διαβάστε επίσης:

Στάχτη έγιναν 1200 στρέμματα στη Σαμοθράκη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ