Δήμαρχος Σαμοθράκης: Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα

Υπό έλεγχο τίθεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες βράδυ στη Σαμοθράκη, καθώς εξακολουθούν να καίνε μόνο κάποιες μικροεστίες, που οφείλονται σε αναζωπυρώσεις εξαιτίας των ανέμων που συνεχίζουν να πνέουν με μεγάλη ένταση.

Στην περιοχή παραμένουν και επιχειρούν οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που μετέβησαν άμεσα στο νησί, ελέγχοντας περιμετρικά το χώρο της πυρκαγιάς, ώστε να μην επεκταθεί κι άλλο η ζημιά, καθώς οι αναζωπυρώσεις είναι συχνές και έντονες.

Την άμεση αντίδραση, τον πολύ καλό και αποτελεσματικό συντονισμό όλων των εμπλεκομένων στην κατάσβεση δυνάμεων, εξήρε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σαμοθράκης, Θανάσης Βίτσας. «Πέρα από τον δήμο, την πυροσβεστική και τον στρατό, εκατοντάδες πολίτες ακόμη και παιδιά που κάνουν διακοπές εδώ, ήρθαν να βοηθήσουν στην κατάσβεση. Με τη συνεργασία και το άμεσο ενδιαφέρον του περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. Γιώργου Παυλίδη, του αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Ευάγγελου Λαμπάκη, των υπηρεσιών της πυροσβεστικής και της πολιτικής προστασίας καθώς και του στρατού, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα και δεν απείλησε η φωτιά οικίες. Πολύ μεγάλο ήταν και το ενδιαφέρον της Αθήνας, τόσο από πλευράς στρατιωτικής ηγεσίας, όσο και Πολιτικής Προστασίας» επισημαίνει ο κ. Βίτσας.

Ο δήμαρχος Σαμοθράκης δεν παρέλειψε να τονίσει ότι στη διάρκεια της νύχτας, η φωτιά είχε πολύ μεγάλο μέτωπο, καθώς εκδηλώθηκε σε περιοχή με δέντρα ύψους 10-12 μέτρων και όχι με χαμηλή βλάστηση, γεγονός που δυσχέραινε την κατάσβεσή της. Ωστόσο, επισήμανε ότι χάρη στην προσπάθεια πρωτίστως των ντόπιων και στη συνέχεια των ισχυρών κατασβεστικών δυνάμεων, των οποίων η παρουσία εξακολουθεί να θεωρείται απαραίτητη, η απειλή τέθηκε υπό έλεγχο.

Στο σημείο της πυρκαγιάς, στο πλευρό του δημάρχου Σαμοθράκης και των κατοίκων, καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας παρέμεινε και ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου ο οποίος ως πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, συνεχάρη τις δυνάμεις κατάσβεσης, την πυροσβεστική, τις υπηρεσίες του δήμου, το στρατό και κυρίως τους πολίτες που κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες απέναντι στην πύρινη λαίλαπα για την ασφάλεια των κατοικημένων περιοχών και του νησιού.

Διαβάστε επίσης:

Ο δήμαρχος Σαμοθράκης στον Real Fm 97.8: Σε σχετική ύφεση η φωτιά

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ