Πύρινος εφιάλτης στη χώρα – Δείτε όλα τα μέτωπα – Συγκλονιστικές ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Εφιαλτική ημέρα ξημέρωσε για την Ελλάδα καθώς πολλές περιοχές τυλίχτηκαν στις φλόγες. Αυτή τη στιγμή τα πύρινα μέτωπα είναι πάνω από 40 και συγκεκριμένα σε Υμηττό, Λακωνία, Μαλακάσα, Χαλκίδα, Μενίδι, Γιάννενα, Μεσσηνία, Λάρισα, Αργολίδα, Κορινθία και Αχαϊα.

Η φωτιά στον Υμηττό ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι κοντά στον Καρέα και λόγω των ισχυρών μέσα σε λίγες ώρες επεκτάθηκε μέχρι την Ηλιούπολη και την Αργυρούπολη, ενώ εστίες φωτιάς υπάρχουν και στην Άνω Γλυφάδα. Οι φλόγες προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε σπίτια στην περιοχή του Καρέα ενώ στην Ηλιούπολη έφτασαν στις αυλές σπιτιών με τους κατοίκους να παλεύουν να σώσουν τις περιουσίες τους.

Δείτε το βίντεο

Από την Μονή Αγίου Ιωάννη απομακρύνθηκαν 50 μοναχές ενώ εκκενώθηκε και το σπίτι του Χαμόγελου του Παιδιού.

Δείτε εδώ συγκλονιστικό ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ από τη φωτιά στον Υμηττό

Ιδιαίτερα δύσκολη λόγω των ισχυρών ανέμων χαρακτηρίζεται η πυρκαγιά στη Λακωνία. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση μέχρι στιγμής έχουν προκληθεί υλικές ζημιές σε 3 αγροικίες στο Φαρακλό και 2 αγροικίες στο Λάχι εκκενώθηκε το χωριό Αγιος Νικόλαος και 200 άτομα μεταφέρθηκαν με σκάφος από την παραλία στην Νεάπολη Βοίων. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 3.40 τα ξημερώματα και καίει χαμηλή βλάστηση και ελαιώνες στις περιοχές Φαρακλό, Παραδείσι , Λάχι, Αγιος Νικόλαος και Νεάπολη.

 Δείτε το βίντεο

  

Υπενθυμίζεται επίσης ότι νωρίτερα υπήρξε αναγκαστική προσγείωση ενός πυροσβεστικού αεροπλάνου καναντέρ CL215 σε δρόμο δυτικά του Φαρακλού και το πλήρωμά του το οποίο δεν διατρέχει κίνδυνο διακομίστηκε προληπτικά στο Κέντρο υγείας της περιοχής.

Αυτή την ώρα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν, 120 πυροσβέστες με 51 οχήματα 39 άτομα πεζοπόρο τμήμα 1 όχημα ΟΤΑ 4 υδροφόρες της Περιφέρειας 3 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη Νέα Αρτάκη Χαλκίδας στην Εύβοια στη 1 το μεσημέρι σε κύρια δασική έκταση και καίει. Στην περιοχή Αφράτη εκκενώθηκε καταβλισμός Ρομά. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 44 πυροσβέστες με 16 οχήματα 6 άτομα πεζοπόρο 1 χωματουργικό μηχάνημα και 1 αεροσκάφος.

Η πυρκαγιά στην Μαλακάσα εκδηλώθηκε στο 43 χλμ. Από Μαλακάσα προς Ωρωπό στις 15.29 και καίει παλιό δάσος. Σύμφωνα με πληροφορίες εκκενώθηκαν τρεις κατασκηνώσεις στην περιοχή από τις οποίες απομακρύνθηκαν 130 παιδιά.  Για τα αίτια των πυρκαγιών διενεργείται προανάκριση από τα ανακριτικά τμήματα των πυροσβεστικών υπηρεσιών και την διεύθυνση αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού σε συνεργασία με κλιμάκια της ΕΛΑΣ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στα Ίρια Αργολίδας, που μέχρι αυτή τη στιγμή έχει κάψει περισσότερα από 500 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης. Για την κατάσβεσή της ενεργούν 10 οχήματα με 35 άνδρες, κυρίως πεζοπόρα τμήματα, καθώς η περιοχή στερείται δασικών δρόμων, ενώ δεν υπάρχει βοήθεια από αέρος.

Στο μεταξύ, υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά στον ‘Αγιο Αντώνιο (Λυκοτρούπι) Αργολίδας, καίγοντας 30 περίπου στρέμματα χαμηλής βλάστησης.

Ας σημειωθεί, ότι σήμερα το πρωί φωτιά ξέσπασε και στη χωματερή του Τολού Αργολίδας, η οποία αντιμετωπίστηκε έγκαιρα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπλίου, με τη συμμετοχή οχημάτων και προσωπικού του δήμου Ναυπλιέων.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε στις 17:30 στο Σπαθοβούνι Κορινθίας.  «Δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο διοικητής των Π.Υ. Κορινθίας Αχιλλέας Τζουβάρας.

Φωτιά εκδηλώθηκε και κοντά στην κοινότητα Χαλκιάνικα Αχαΐας, που βρίσκεται σε ορεινή περιοχή της Αιγιάλειας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, έχει προσαχθεί ένα άτομο και εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή του στην εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Διαβάστε επίσης

Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για το Σάββατο

Χωρίς ηλεκτροδότηση η Νεάπολη

Στο προαύλιο του Κέντρου Υγείας Νεάπολης έφθασαν οι φλόγες – ΒΙΝΤΕΟ

130 παιδιά απομακρύνθηκαν από τις κατασκηνώσεις στη Μαλακάσα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ